Rendezvény

2023.05.17. 07:52

Május végén döntik el, hogy megtartják-e idén a Vecei Vigadalmat

Hosszú évek óta az Ipoly-menti vidék egyik legnagyobb közönséget vonzó eseménye a Vecei Vigalom, amit általában a trianoni békediktátumról szóló megemlékezés időpontjához igazít a község önkormányzata. Az idei rendezvény megtartásáról május 27-én, szombaton születik végleges döntés.

Hegedűs Henrik

Hosszú évek óta az Ipoly-menti vidék egyik legnagyobb közönséget vonzó eseménye a Vecei Vigalom

Forrás: Archív fotó

Molnár János, Ipolyvece polgármestere megkeresésünkre elmondta: teljesen nyitottak a vigalom megtartására, de azért egyeztetnek az Együtt Ipolyvecéért Mozgalom egyesületi elnökségével és közösen születik meg a határozat. Annak érdekében, hogy minél több látogatót fogadhassanak, a korábbi tapasztalatokhoz hasonlóan egy gyermeknapi programkínálatot is csatolnak a rendezvényhez. Természetesen megtartják a trianoni megemlékezést, ráadásul erre az alkalomra elkészül az a kis méretű turulmadár-kompozíció is, amit majd ünnepélyesen tesznek fel a templomkert közelében található emlékkő tetejére.

A Vecei Vigalomhoz az elmúlt esztendőkben társult kiállítás megnyitó az egykori iskola épületében,  sütés-főzés a művelődési ház udvarán, illetve néptáncos-népzenei fellépések a szabadtéri színpadon.

Az idei esemény megtartására két időpont közül választanak majd: június 3-án, szombaton, vagy pontosan egy héttel később, 10-én lesz a mulatság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában