Pályázat

2023.05.10. 10:25

Időutazás Petőfivel és Madáchcsal – pályázatot hirdet a gyarmati tankerület

A Balassagyarmati Tankerületi Központ idén is gyermeknapi alkotói pályázatra várja a remekműveket a Petőfi és Madách-emlékévhez kapcsolódóan. A díjazottak értékes nyereményeket vehetnek majd át május 30-án, kedden.

E-L. Zs.

Három témakörben várják az alkotásokat a Balassagyarmati Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények diákjaitól. 

– Kedves diákok! Időutazásra hívunk titeket, amelynek során Petőfi Sándor és Madách Imre alakját idézzük meg. Mindketten 200 évvel ezelőtt születtek, ehhez az évfordulóhoz kapcsolódik felhívásunk is. Bízunk benne, sikerül „mozgósítani” kreativitásotokat, alkotói kedveteket, fantáziátokat akár az iskolában, akár annak falain kívül – olvasható a felhívásban.

Korosztályok szerint várják az alkotásokat. „Táncolni való kedvem van”  (Petőfi) címmel az  1-4. évfolyam egyénileg készíthet a költő születésnapi partijára meghívót, úgy, hogy az azon szereplő kép, vagy képek Petőfi műveihez kapcsolódjanak. Ezen kívül Petőfinek ajándékul egy mobiltartó tok is készülhet, amelynek díszítéséről kiderül, kié lesz a telefon.

„Alkotni új világot” (Madách) címmel az 5-8. évfolyamosok egyéni munkáit várják. Ez lehet egy maximum tíz diából álló prezentáció, amely bemutatja, mennyit változott a világ – közlekedés, kommunikációs eszközök, öltözködés terén – a 200 évvel ezelőttihez képest.

„Nem az idő halad: mi változunk” (Madách) elnevezéssel a  9-12. évfolyam egyéni vagy 2-3 fős csoportjai pályázhatnak. Madách Imre Az ember tragédiája című művét a mai szóhasználattal fogalmazhatják át és írhatják le a korosztálynak megfelelően, a jóízlés határain belül.

Az elkészült pályaműveket elektronikus levél mellékleteként kérik eljuttatni a Balassagyarmati Tankerületi Központ e-mail címére: [email protected].  A pályázatok beérkezési határideje: május 19-e, péntek 12 óra. Az eredményeket május 30-án, kedden a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában hirdetik ki,  ahol idén is értékes nyereményeket vehetnek át a díjazottak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában