Ismeretbővítés

2023.05.30. 08:15

A Néprajzi Múzeumba is ellátogattak a szakmai napon a salgótarjáni könyvtár munkatársai

Budapesten jártak szakmai napon a salgótarjáni Balassi Bálint Könyvtár munkatársai a napokban.

V. E.

Budapesten jártak szakmai napon a salgótarjáni Balassi Bálint Könyvtár munkatársai

Forrás: Balassi Bálint Könyvtár közösségi oldala

A bibliotéka közösségi oldalán számolt be arról, hogy idén az első Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerhez kapcsolódó szakmai napjuk szűkebb hazánkon kívülre vezetett.

– Kezdésként az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum főigazgatójának, dr. Péterfi Ritának olvasásszociológiai előadását hallgathattuk meg, majd az intézmény oktatástörténeti kiállításának tárlatvezetésén és a szecessziós épület bejárásán vehettünk részt – olvasható a Balassi Bálint Könyvtár bejegyzésében, amelyből az is kiderült, hogy a program a Néprajzi Múzeumban folytatódott. 

Hozzátették: egyfelől az intézmény nemrég átadott modern, mégis hagyományőrző épületét, szakkönyvtárát és raktárát járták körbe, de betekintést kaptak a múzeum működésébe, valamint az átköltözés nehézségeibe is. A nap zárásaként a résztvevők az aktuális népi kerámiakiállítást vehették szemügyre, végül pedig megcsodálhatták a tetőről a budapesti panorámát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában