Muzsika

2023.03.16. 11:20

Zongoramaratonnal csábít a világot jelentő deszkák felé a tarjáni zeneiskola

A salgótarjáni Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola másodszor hív életre zongoramaratont közönségének. A zene szárnyán olyan atmoszféra teremtődik, hogy a jelenlévők lélekben együtt indulhatnak a világot jelentő deszkák felé.

P. K.

A zongora tanszék ötletét valósítják meg az eseménnyel, melyen tanárok és diákok együtt zenélnek

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

A Gradus ad Parnassum címmel elkeresztelt rendezvény megvalósításának gondolata négy éve született meg a zongora tanszak kollektívájának a fejében. Barabásné Morvai Tímea, a zeneiskola vezetője portálunknak elmondta: március 17-én, pénteken, 16 órakor másodszor rendezik meg a zongoramaratont  tanáraik, növendékeik és egykori tanulóik részvételével. 

– A járvány miatt az elmúlt években kénytelenek voltunk elhalasztani az eseményt. Idén azonban minden adott ahhoz, hogy megszólaljanak a hangszerek. Ráadásul három évvel ezelőtt egy új zongorát is kapott zeneiskolánk, melynek billentyűi először szólalnak meg nagyközönség előtt, hiszen eddig csak tanórákon használták – tette hozzá az intézményvezető.

Kiemelte: az esemény első felében lépnek színpadra az iskola jelenlegi növendékei, akik egyébként jövő héten a balassagyarmati zongoratalálkozón is megmérettetik magukat. Ennek szellemében megszólaltja a hangszert Bocskai Kristóf Tamás, Csirke Dániel, Fercsik Abigél, Ivony Bálint, Jancwsó Marcell Tamás, Józsa Roberta Panna, Nádasdi Noémi, Németh Réka, Németh Zsombor, Takács János, Vanó Zétény és Varga Hunor is.

Az igazgató rámutatott: nagy öröm, hogy három volt növendékük is elfogadta a felkérést a különleges eseményre. A hangversenyteremben bemutatkozik játékával a közönségnek Czene Gertrúd Kamilla, a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium tanulója; Pauló Zsuzsanna, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mesterhallgatója, valamint Farkas Zsolt zongoraművész, a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium tanára. A koncerten Farkas Diána, Kovács László, Matuz Csilla, Szabó Istvánné és Radics Gerald a tarjáni iskola művésztanárai is életre keltik a zongorát.

A program nevével összhangban a közönség és a fellépők a zene szárnyán egy közös utazásra indulnak a világot jelentő deszkák felé. A koncert ingyenesen látogatható, ugyanakkor a Zenélő Ifjúságért Alapítvány javára támogatást örömmel fogad az iskolavezetés.

 

Címkék#zongora

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában