Könyv

2023.03.12. 17:08

Ádám Gabriella írónő magánéleti válságairól is vallott Salgótarjánban

Nemrég látott napvilágot Ádám Gabriella író A szabadság ára című első kötete. A Nógrád Vármegyei Civil Központban nagy érdeklődés mellett mutatta be érzelemgazdag írását.

Cs. B.

Ádám Gabriella Salgótarjánban mutatta be a könyvét

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Amióta a Klapka u. 4. sz. alatt felújított, modernizált, önálló épületrészben működik a Nógrád Vármegyei Civil Központ, aktívabb lett a civilekért közhasznú alapítvány és a civil kerekasztal tevékenysége is. Utóbbi szervezetben dr. Bódi Györgynét követve immár Angyal Krisztina látja el az elnöki tisztet. Az új tisztségviselő nevéhez fűződik a minapi könyvbemutató megszervezése, Ádám Gabriella meghívása is, abból az alkalomból, hogy a vendégnek a közelmúltban jelent meg A szabadság ára című első kötete. 

Nyilván a könyv címe is szerepet játszott az érdeklődők megjelenésében, noha a címlapon olvasható szabadság szó többértelmű. Legáltalánosabban társadalmi, közéleti vonatkozásokban szokott volt előkerülni, ez esetben azonban kifejezetten érzelmi, lelki problémákat jelöl vele a személyesen megjelent szerző. Leendő olvasói számára elmondott gondolatai azért kötötték le a figyelmet, mert őszintén szólt magánéleti válságairól, fájdalmairól, amelyek legmélyebb pontját öt gyermek elvesztése jelentette terhességi szakaszban. Élete alakulása, párkapcsolatai, élményei sorában kiemelkedően fontos szerepet kaptak a külföldi utazások – bár a könyvben az olaszországi és az izraeli út is hangsúlyos – szóban a francia, spanyol El Caminón átélteket emelte ki. Harminchat éves korában lett végre gyermeke, aki új értelmet adott az életének. Noha nem volt felhőtlen a viszonyuk, most boldog, hogy kötete címlapját leányának remek illusztrációja ékesíti. Színes fotómellékletek is emelik a könyv értékét. 

Bízni kell belső hangunkban!
Az elmondottakból, leírtakból sok tanulságot lehet levonni. Van néhány nagybetűs szó, amely léleknemesítő vezérfonalként értelmezhető. Ilyen a bocsánatkérés, a türelem képessége, az elfogadás művészete, a szeretet, a jóság, a hála és nem utolsósorban a hit érzése. S a tanulság – amiért érdemes kézbe venni e saját kiadású kötetet – az, hogy bízni kell belső hangunkban és megfelelő nyitottsággal, bátorsággal elérhető a lelki és testi szabadság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában