Közösségépítés

2023.02.08. 19:29

Programok sokaságát tervezik idén Somoskőújfaluban

Számos rendezvény megvalósítását tervezi idén a helyi önkormányzat.

Nagy Orsolya

A legközelebbi rendezvény a Hazatérés Napja lesz, amit e hét végén rendeznek a településen

Forrás: Nool archívum

Fotó: Hegedűs Márk

Tábori Anita, a falu polgármestere portálunknak elmondta, hogy a hagyományos ünnepeken túlmenően február 12-én lesz majd a Hazatérés Napja, április 8-án húsvéti programokkal készülnek a helyiek számára, június 6-án pedig gyermek néptánc találkozót tartanak. Ezen túlmenően szeptember 2-án lesz a somosi vigadalom, majd október 7-én szüreti mulatságot rendeznek, decemberben pedig falumikulás és falukarácsony is lesz. 

–Önkormányzatunk pályázati, valamint saját forrásból - a helyi civil szervezetekkel és lakossággal együttműködve- az említett rendezvényeken kívül több programot is szeretne megvalósítani. Az eddigi sikeres rendezvényeinket a 2023-as évben is folytatjuk majd, valamint előkészítés alatt állnak újabbak is – közölte Tábori Anita.

Hozzátette: a művelődési házban havonta lesznek szakkörök, kézműves foglalkozások és könyvtármozi, de sok színes program várja majd még ezeken túlmenően is a lakosságot. A tavalyi sikeres papír- és vesszőfonó szakkörök után idén két új szakkör indul el, a gyertyaöntés és a csuhéfonás. 

A polgármester arra is kitért, hogy az elmúlt évben a szűkös anyagi erőforrások ellenére sok színvonalas közösségi programot sikerült megvalósítaniuk, amelyek sikere kizárólag annak az összefogásnak köszönhető, amely minden rendezvényüket jellemezte.

Néhány hete a magyar kultúra napja alkalmából különleges szavalással és kiállításmegnyitóval egybekötött ünnepi megemlékezést tartottak a településen. A rendezvényről korábbi cikkünkben számoltunk be részletesen:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában