Évforduló

2023.02.13. 12:13

Idén negyven éve ropják már a pásztói néptáncegyüttes tagjai

Javában zajlanak a Muzsla Néptáncegyüttes próbái, hiszen fennállásuk negyvenedik évfordulójára nagyszabású gálával készülnek.

Nagy Orsolya

A Muzsla Néptáncegyüttes április 29-én nagyszabású gálaműsort rendeznek, amelynek a pásztói művelődési központ ad majd otthont. Tóth Lászlóné, az együttes vezetője portálunknak elmondta, hogy idén ünneplik fennállásuknak negyvenedik évfordulóját, ez alkalomból pedig több rendezvényük is lesz.

– A nyitógálánk a Negyven év kapujában címet viseli, amely egy kétórás önálló est lesz. Ide a magyarlakta területekről válogattunk össze különféle táncokat – közölte Tóth Lászlóné. Hozzátette: idén öt műsoruk is lesz, a zárógálát pedig a tervek szerint novemberben tartják Salgótarjánban. 

A Muzsla Néptáncegyüttes 1983-ban alakult azzal a céllal, hogy tagjai bemutassák a sokszínű magyar népzene és néptánc kincset, a népi kultúra értékeit, valamint fontosságát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában