Komolyzene

2022.11.24. 15:02

Koncertügynökség művésze lett a Balassagyarmatról induló zongoraművész

Magyar Valentin a Klasszikus Koncert Ügynökség művészei közé is csatlakozik.

E-L. Zs.

Magyar Valentin Junior Prima-díjas zongoraművész pályafutása Balassagyarmatról indult

Forrás: Nool.hu

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Magyar Valentin zenei tanulmányait a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában kezdte 2006-ban, Somogyvári Ildikó diákjaként. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mesterképzésén tanul. Junior Prima-díjas, a 2021-es weimari Liszt-zongoraverseny harmadik helyezettje. Számos fellépésen hallhatják és láthatják a klasszikus zene kedvelői, szerepelt már a Zeneakadémián, fellép a Magyar Örökség- és Prima-díjas Angelica Leánykar karácsonyi hangversenyén is december 20-án.

Magyar Valentin december 1-től a Klasszikus Koncert Ügynökség (Classical Concert Agency) művészei közé is csatlakozik – adta hírül a papageno.hu zenei portál.

Az ügynökséget 2012-ben Körner Tamás alapította, arra a tapasztalatra építve, amelyet a vezető két évtized alatt a világ legjelentősebb zenekari közé jutó Budapesti Fesztiválzenekar igazgatójaként szerzett. Az ügynökség olyan művészek képviseletét látja el, mint Várjon Dénes, Giovanni Guzzo, Baráti Kristóf, Káli Gábor – írják oldalukon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában