Zene

2022.10.09. 06:49

Nagy vágya, hogy édesanyává váljon – életéről sztorizott a salgótarjáni népdalénekes

Kubinyi Júlia Junior Prima-díjas előadóművész, népdalénekes, a Népművészet Ifjú Mestere salgótarjáni születésű, így gyermek- és ifjúkorának szép emlékei a nógrádi megyeszékhelyhez kötik. Minap élményei mellett sikerekről, munkáról és tervekről is beszélt az én Storym vendégeként Szily Nóra műsorvezetővel a salgótarjáni kamarateremben.

Cs. B.

Kubinyi Júlia számos érdekességet megosztott a közönséggel

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Kubinyi Júlia számára a színpad igazán otthonos hely, hiszen elhivatottsága már régen oda köti, önmagáról azonban nem szokott gyakran beszélni a nyilvánosság előtt. Az effajta gyakorlat viszonylagos hiánya azonban nem akadályozta meg, hogy keresetlenül, őszintén és mindenekelőtt kedvesen válaszoljon a kérdésekre. 

Elmondta, hogy a népzene – egyáltalán a zene – iránti elkötelezettsége már nagyon korán elkezdődött, minthogy a családi légkör – édesanyja a Váczi Gyula Művészeti Iskola népiének-tanára – eleve ebbe az irányba inspirálta. Otthon is rendszeresen szerepelt, nem beszélve a – tehetsége, gyarapodó felkészültsége révén egyre szaporodott – zeneiskolai, gimnáziumi, majd a városi rendezvényekről. 

A népdalénekest gyermekkori szép emlékei Salgótarjánhoz kötik
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

Sorozatban lett díjazottja, nyertese különböző versenyeknek, vetélkedőknek. Mindezek ismeretében akár meglepőnek is tűnhetett – annak idején és ezúttal is – a felsőfokú tanulmányainak irányultsága. Tájépítész-diplomát szerzett, s mind az alap-, mind a mesterszakon Salgótarjánhoz kötődő témát választott.

Bekerülvén a főváros kulturális vérkeringésébe sokszor lépett fel hírneves színhelyeken, jeles zenekarokkal és pályatársakkal. 2017-től a Fonó Budai Zeneházának művészeti vezetőjeként szolgálja a folklór ügyét. Számára a siker munkájának visszaigazolását, a pénz a biztonságot jelenti. Elégedettnek sosem érzi magát, akkor boldog, ha nem kényszerül elvtelen kompromisszumokra. Férjezett hölgy lévén vágyai, tervei között az anyaság szerepel fő helyen. 

Két évvel ezelőtt Kubinyi Júlia portálunknak is interjút adott, melyben hangsúlyozta: népzenével teljes az élete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában