Függöny

2022.10.14. 11:25

Bejárja szülőföldjét Pindroch Csaba: ingyenes előadásokkal tér haza a salgótarjáni színművész

Intenzív színházi élményt és garantált szórakozást ígér a Nógrád megyeieknek Pindroch Csaba önálló estje, a Segítség, megnősültem! című egyszemélyes vígjáték, amelyet Nógrád megye Önkormányzata szervezésében hamarosan mind a hat járásban megnézhet a közönség. A ráadás, hogy a salgótarjáni születésű színművész előadásait ingyen tekintheti meg a közönség.

NOOL

A salgótarjáni születésű színművész egyszemélyes darabjával már többször bemutatkozott a megyében, de ezúttal valamennyi járásba elviszi az előadást

Forrás: Nool Archív

A Nógrád Megyei Önkormányzat portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint a következő hónapokban bejárja szülőföldjét Pindroch Csaba, ugyanis a megyei vezetés felkérésére mind a hat járásában bemutatja Segítség, megnősültem! című, egyszemélyes sikerdarabját. Az előadások a megyei önkormányzat identitást erősítő pályázatának a támogatásával kelhetnek életre valamennyi járásban.

Ismertették: a Sebestyén Elemér azonos című regénye alapján írt kortárs komédiáját a salgótarjáni születésű Pindroch Csaba társ-dramaturgként, producerként és az előadás egyedüli szereplőjeként jegyzi. A Radnai Márk által rendezett előadás felnőtt témát boncolgat, középpontjában a házasság, a férfi-nő kapcsolat áll. A hagyományos bohózat és a modern stand-up comedy stílusjegyeit egyaránt felvonultató produkció sajátos görbe tükröt tart az esküvő előtti és utáni hétköznapok legkülönbözőbb komikus vagy éppen keserű pillanatainak. A felnőttek számára ismerős helyzeteket láthatunk, felszabadult nevetéssel ismerhetünk magunkra Pindroch Csaba sokoldalú és őszinte játékát nézve, aki a házasság témájában jártas és végtelenül szerethető színészként bravúrosan tálalja ezt a nem mindennapi színházi fogást. A zabolátlan humor és irónia ellenére azonban ez az anekdota-szerű történetekből álló férfimonológ nem más, mint tisztelgés a nők, a szerelem és a házasság előtt.

A darabban Pindroch Csaba bravúrosat alakít, a nevetés garantált
Forrás: Nool Archív

– Bár tele van csípős megjegyzésekkel és humoros szituációkkal, mégis olyan ez a darab, mint egy szerelmi vallomás. Üzenet tőlem személyesen a feleségemnek, továbbá minden férfitól valamennyi nőnek, köszönetképpen azért a fontos, hihetetlenül boldogító, de olykor végtelenül bosszantó és így rengeteg humorforrást adó csodálatos emberi kapcsolatért, amit úgy hívunk, hogy házasság – mondta a darabról Pindroch Csaba.

Az előadás egyike azon kevés színpadi produkcióknak, amelyek kortárs magyar szerző műve alapján készültek, bemutatva a mai magyar valóságot. Emellett külön érdekesség a főszereplő színész egyszemélyes jelenléte, amely a hagyományos, többszereplős drámákhoz és vígjátékokhoz képest a közönségtől és a színésztől egyaránt fokozottabb figyelmet igényel, ezáltal egyedülálló színházi élményt nyújt.

A darab az alábbi helyszíneken 18 órától látható:

Balassagyarmat 2022.10.30. 
Bátonyterenye 2022.10.21. 
Pásztó 2023. április
Rétság 2023. április
Salgótarján 2022.10.26. 
Szécsény 2022.11.22. 

Áprilisban éppen Salgótarjánban jelentette be Pindroch Csaba és felesége, Verebes Linda, hogy negyedik gyermeküket várják:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában