Szórakozás

2022.07.12. 19:41

„A rock örök és elpusztíthatatlan”, ezt bizonyítja a salgóbányai tábor is (galéria!)

Már szinte az összes jelentkező megérkezett a salgótarjáni rocktáborba. A fiatalok és az idősebbek egyaránt gőzerővel gyakorolnak a pénteki és a szombati fellépésekre. Vannak, akik egészen Németországból utaztak ide egy hétre a hangszereikkel együtt. A tábort egy fergeteges Mobilmánia-koncert zárja szombaton, 21 órától a salgóbányai városrészben, ahová a szervezők örömmel várnak minden érdeklődőt.

Fodor Orsolya

Már kedden megkezdték a gyakorlást a hétvégi koncertre a táborozók

Fotó: Hüvösi Csaba

A vendégek nagy része kedd délutánra már megérkezett a XVIII. Szürkeállomány Nemzetközi Rocktáborba. Oláh Zoltán, a közös összejövetel szervezője és a Szürkeállomány frontembere – akit mindenki csak Szürkének ismer – elmondta, hogy tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a fiatalokat és az időseket is egyaránt csábító eseményt. 

A zenészek minden korosztályával találkoztunk, amikor ott jártunk, akik egy valamiben valamennyien megegyeztek: a zene iránti lelkesedés ott csillogott a szemükben. A fémzene szerelmesei itt-ott próbáltak az oktatójukkal a tábor területén, vagy „csak úgy” társaságban pengették a gitárjaikat. 

A lépten-nyomon felbukkant „kósza” erősítőket kerülgetve bejutottunk az ebédlőbe, ahol az asztalok helyett inkább a három dobfelszerelés vonzotta a tekintetet. Szerencsére nem kellett sokáig várni, hogy az egyiknek a 16 esztendős tulajdonosa megjelenjen és dobverőket ragadva egy kis showt adjon a számunkra. Egy biztos: a srác nem kímélte a bőrt, és élőben hallani egy dobszólót legalább annyira izgalmas volt, mint egy profi dobost felvételről.

Mint megtudtuk, Pats Tamás a családjával érkezett a táborba Németországból. A bátyjával és az édesapjával közösen alkotják a Vaskereszt nevű zenekart. 

– Tavaly jó tapasztalatokkal tértünk haza a táborból és sok tudással gyarapodtunk az alatt az egy hét alatt. Annak különösen örülök, hogy ugyanattól a dobtanártól tanulhatok, mint a múltkor – mondta Pats Tamás. Hozzátette: barátságos a légkör, sok új ismerősre is szert lehet tenni egy ilyen helyen, amivel a bátyja is egyetértett, bár neki egy kicsit még hiányzik az a koncerthangulat, amivel az előző tábor véget ért.

– Tavaly voltunk először ebben a táborban, és nem volt kérdés, hogy idén is eljövünk. Jó tapasztalatokkal tértünk haza és minden bizonnyal ez idén is így lesz – emelte ki Pats György, Tamás édesapja, aki énekel és gitárral kíséri a fiúkat. Mint megtudtuk, három éve zenélnek együtt, és heti két alkalommal próbálnak, csak saját dalokat játszanak. A szövegeket ő írta, a dallamokról pedig a gyermekei gondoskodtak. 2019-ben költöztek külföldre, előtte Somoskőújfaluban éltek.

Rácz Roland salgótarjáni zenész érdeklődésünkre kifejtette, hogy ő koordinálja a fiatal gitárosokat. A játékát hallva és a rászegeződő tekintetekből ítélve azonban világossá vált, hogy szerényen fogalmazott.

– Most először vagyok itt, ebben a táborban. Oláh Zoltán hívott el, meg is lepődtem, hogy rám gondolt, hiszen itt nagy nevekkel is találkozhatnak a vendégek. Ennek ellenére boldogan vállaltam a feladatot, mert szeretem a kihívásokat és remélem, tudok olyasmit mutatni a fiataloknak, amit majd beépíthetnek a játékukba – fogalmazott a gitáros.

Amint arról korábban beszámoltunk, péntek délután Somoskőújfaluban, a művelődési házban lesz egy fellépésük a táborozóknak. Ilyenkor a dobosok és a gitárosok rendszeresen show-val szórakoztatják a közönséget és a zenekarok is bemutatják a tehetségüket.

– Hatalmas bulival zárjuk szombaton a közös együttlétet Salgóbányán, az ifjúsági táborban. 16 órától a zenekaraink lépnek fel, este kilenctől pedig Mobilmánia-koncert lesz, ami az egész rendezvény csúcspontját jelenti. Ide örömmel várunk mindenkit – mondta Oláh Zoltán.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában