Kiállítás

2022.04.27. 17:03

Több programot is kínálnak az idén Szécsényben

Évente több ezer ember megfordul a város művelődési központjában, amely a település szórakozási, művelődési centruma, és helyet biztosít a különböző művészeti csoportoknak. Csatlós Noémi, a ház közművelődési referense az idei évre tervezett programokról tájékoztatott.

Szenográdi Ferenc

Az intézmény munkatársai minél több szabadtéri esemény megrendezését is tervezik

Az intézmény vezetőjétől megtudtuk, hogy az óvatosságot szem előtt tartva indították a 2022-es év programjait. Nem tudhatták, hogyan alakul a járványügyi helyzet, milyen járványügyi szabályoknak kell megfelelniük. Szerencsére március 7-től eltörölték a korlátozó intézkedéseket, így egyszerűbbé vált a különböző programok megszervezése. 

– A Szabó István Galériában jelenleg Hasznosi Márk fotókiállítása látható. Az év további részében is tervezünk különböző képzőművészeti kiállításokat. Az elsőt április 8-án nyitottuk meg a nagyközönség előtt, amelynek keretében a művészeti iskola egykori növendéke, Kiss Zsanett alkotásaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A magyar költészet napja apropójából versmondó és népdaléneklő versenyt szerveztünk, amelynek ünnepélyes műsorára és a díjak átadására az április 9-i rendezvényünkön került sor. Tavaly hagyományteremtő céllal indítottuk útjára a szécsényi 

Humorest elnevezésű programunkat, amelynek május 3-án újabb állomásához érkezünk majd. A jó idő közeledtével pedig szeretnénk minél több szabadtéri programot is tartani. Terveink között szerepel a városi gyermeknap, valamint egy nyárindító rendezvényre is készülünk – mondta Csatlós Noémi. 

Hozzátette: idén ősszel is részesei lesznek a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű országos eseménysorozatnak. Szécsényben a hagyományteremtő, szórakoztató rendezvények közül a szüreti felvonulásnak és a bálnak van a legrégebbi hagyománya. A feljegyzések szerint 1896-tól, kisebb megszakítással, minden évben megtartották a közkedvelt eseményt. Idén szintén szerepel a művelődési ház programjában. A város legrangosabb képzőművészeti kiállítása az 1992-től megrendezett Nógrád megyei Képzőművészeti Őszi Tárlat, amelyre természetesen idén is sor kerül. 

A művelődési központ továbbra is helyet ad a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola Szécsényi Tagintézményének, amelynek keretében működik Cs. Szerémy Andrea FÉBÉ Színjátszó Társulata. Emellett több közösségnek otthont adnak, így az Erkel Ferenc Vegyeskarnak, a Derűs Asszonyok Nyugdíjas Klubjának és örömtáncosainak, valamint kézművescsoportjának, az Iglice Táncegyüttesnek, az Apró palócok és Palóc csemeték tánccsoportnak, a Till Collapse Dance Táncegyesület csoportjának, a Kertbarát Kör népdalkörének, valamint az Andi Színjátszósainak. 

A művészeti csoportok és a zeneiskola a művelődési ház különböző rendezvényein is szerepelnek. Mindezek mellett a felnőttek és a gyermekek részére folyamatosan szerveznek színházi előadásokat. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában