filmforgatás

2021.06.07. 17:00

A Martfűi rém rendezője forgat Balassagyarmaton

Sopsits Árpád Balázs Béla-díjas színház- és filmrendező, forgatókönyvíró (A martfűi rém, Céllövölde, Torzók) a napokban a városban forgatja új játékfilmjének egyes részleteit. Az alkotással kapcsolatban beszélgettünk a rendezővel.

Lászlók Judit

Jelenet-ellenőrzés. Erkölcsi és identitásbeli problémákat jár körül az alkotás Beküldött fotó

– Mi a film fő témája és honnan ered az ötlet?

– Drégelypalánkon a minden nyáron megrendezésre kerülő Fotófaluban többször tartottam kurzusokat. A film ötlete tulajdonképpen az egyik kurzus kapcsán, mint tananyag jutott eszembe. Oktatófilmnek indult, de kinőtte magát. A Mellékszereplők című film két vidéki és egy budapesti család sorsát mutatja be hat főszereplő segítségével, akik egy súlyos morális ügyön keresztül összefonódnak. A filmben megismerhetünk egy keramikus és egy fotóművész párt, egy gazdag vállalkozót és annak menedzser feleségét, egy börtönben szolgáló papot, valamint egy kislányt. Az alkotás főként erkölcsi és identitásbeli problémákat jár körül. Azzal szembesít, hogy milyen nehéz a valódi önmagunk megtalálása és felvállalása. Ezáltal pedig remélem, hogy hiteles társadalmi korképet nyújt majd a nézőknek.

Jelenet-ellenőrzés. Erkölcsi és identitásbeli problémákat jár körül az alkotás
Beküldött fotó

– Mely Nógrád megyei helyszínekkel találkozhatunk majd az alkotásban?

– A főbb helyszínek Balassagyarmat, illetve a hozzá tartozó Nyírjes, valamint Drégelypalánk. Felvételeket készítettünk többek között a belvárosban, a Jánossy Képtárban, a Madách Imre Könyvtárban, valamint a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben. A térség adottságai rendkívül jól illeszkednek a filmhez, és mindenhol nagyon kedvesen fogadták a szakmai stábunkat. Emellett számos Nógrád megyei személy is részt vesz az alkotásban. A pap szerepében például a balassagyarmati származású Telek Zoltán képzőművészt láthatják majd a vásznon.

– Mikorra remélhető a film premierje?

– Bár már régóta dolgozunk rajta, várhatóan csak jövőre készül majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában