kiállítás

2020.12.04. 17:30

Online tárlaton mutatkozik be a fiatal pásztói művész

Online kiállítás nyílt a közelmúltban Kövendi-Sándor Alexa helyi művész alkotásaiból a Pásztói Múzeumban.

N. O.

Kövendi-Sándor Alexa ma már akrillal festi meg képeit

Forrás: NMH

A tárlatot dr. Hír János nyitotta meg. Az intézmény igazgatója azzal kezdte beszédét, hogy ez az év igazán emlékezetes a koronavírus miatt.

– Az év elején a technika és a digitális tér jóvoltából már tartottunk egy online kiállítást, aztán nyáron, amikor enyhült a járvány szorítása, akkor sok diáknak, gyereknek és látogatónak okozott örömet ez a tárlat. Nem gondoltuk akkor, hogy ősszel lényegesen rosszabbra fordul a járvány. Ebben a helyzetben most megint online mutatunk be alkotásokat – mondta dr. Hír János.

Az igazgató hozzátette: Kövendi-Sándor Alexa nemcsak egy pásztói amatőr művész, hanem éveken keresztül a múzeum munkatársa is volt. Kreativitásának, pedagógiai érzékének és találékonyságának nagyon sokat köszönhet az intézmény.

Kövendi-Sándor Alexa ma már akrillal festi meg képeit
Fotó: NMH

Az intézményvezető kiemelte, ennek apropóján gondolták, hogy kiállításon mutatják be alkotásait. Saját bevallása szerint ezek egy-egy hangulatot és gesztust kívánnak megragadni. Mint sok művésznek, neki is az a célja, hogy ha valaki megtekinti a képeit, akkor az érzéseket, gondolatokat váltson ki a szemlélőből.

– Alexa korábban is állított már ki képet a múzeumunkban, de volt középiskolájában is láthatták már alkotásait. Emellett az egyik, néhány évvel ezelőtti kiadványunkban is megtalálható néhány rajza – közölte dr. Hír János, aki bízik benne, hogy a járvány elmúltával személyesen is megtekinthetők lesznek a fiatal művész képei.

Kövendi-Sándor Alexa kérdésünkre elmondta, hogy már egészen kis kora óta szeret rajzolni, a festést pedig négy évvel ezelőtt kezdte el.

– Eleinte csak grafittal és szénnel dolgoztam, a képeimet pedig többnyire a híres filmrendező, Tim Burton munkássága és különleges figurái inspirálták. Ezután beleszerettem a festészetbe, így a fekete-fehér képeket színes akrilra cseréltem – mesélte a művész, aki munkáiban szereti vegyíteni a valós és az elképzelt témákat. Festményei nagy része arcokat, épületeket és égboltot ábrázol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában