emlékezés

2020.04.24. 13:55

„Mindig derű volt körülötte és huncutsággal volt tele” – Koltai Róbert Zenthe Ferencre emlékezik

Zenthe Ferenchez kötődő emlékeit elevenítette fel az egyik legtöbbet foglalkoztatott magyar színházművész, Koltai Róbert.

Nool

Forrás: MTI/NMH

A Jászai Mari-díjas Koltai Róbert Andó Ákossal, a Zenthe Ferenc Színház értékesítési vezetőjével beszélgetett minap a jubileum kapcsán. Ahogy a színész elmondta, mindig szívesen emlékezik vissza a salgóbányai származású kollégájára:

Mindig derű volt körülötte, szeretet, szív, jóság, és mindig huncutsággal volt tele.

Koltai Róbert egy alkalommal rendezhette is a nógrádi színészt, a Csocsó, avagy éljen május elseje című filmben. Ezzel kapcsolatban arról is mesél, hogy az egyik közönségtalálkozó szinte Zenthe-estté változott, ahol minden róla szólt.

Zenthe Ferencnek abban is komoly szerepe volt, hogy elfogadta a tarjáni színház ajánlatát. Amikor ugyanis tudomására jutott, hogy róla lesz elnevezve a színház, már tudta, hogy nem mondhat nemet a felkérésre, és végül le is szerződött.

Koltai Róbert hatalmas élménykét élte meg azt is, hogy egyszer Zenthe Ferenc lakásán nézhették meg ketten a Sose halunk meg című filmet.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

Születésnap

Zenthe Ferenc születésének 100. évfordulója alkalmából egy kvízjátékot is elhoztunk nektek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában