szórakozás

2020.02.12. 13:45

Szerelem és humor várja a nézőket szerda este a bátonyi színházban

A Körúti Színház művészei missziós szándékkal, az igényes szórakoztatásra törekedve járják az országot kiváló darabjaikkal. Február 12-én, szerdán, 19 órakor a társulat Molnár Ferenc darabját, Az üvegcipő című vígjátékot viszi a bátonyterenyei Ady Endre Művelődési Központ színpadára. A közönségre ma este szerelem, humor és mesebeli csodák is várnak…

Palchuber Kinga

Kautzky Armand a darab egyik jelenetében

Forrás: NMH

Galambos Zoltán, a Körúti Színház igazgató-főrendezője nem győzi hangsúlyozni, hogy társulatával nagyon szereti a fővárosi közönséget, azonban időközben kiderült: az a karmájuk, hogy az egészen apró településekre – köztük Bátonyterenyére – is eljussanak előadásaikkal.

– Szerencse, hogy olyan kollégákkal dolgozom, akik művészetszerető, igényes emberek, s akik mindenütt a legmagasabb színvonalat nyújtják. Az a mottónk is, hogy csodát tenni bárhol lehet, legyen szó egy picurka színpadról, vagy egy messzi településről! Ha a közönség vár minket és számít ránk, akkor nem ismerünk lehetetlent. Mindig meghatódom, hogy ezek az emberek, akiket én hatalmas színészeknek tartok – mások mellett Koltai Róbert, Kautzky Armand, Gyebnár Csekka – kérdés nélkül jönnek el, bárhová is hívom őket, s a tőlük telhető legjobbat nyújtják estéről estére. Éppúgy a sajátjuknak érzik ezt a színházat, ahogyan én – mondta az igazgató.

Kautzky Armand a darab egyik jelenetében Fotók: NMH

Hozzátette: a Körúti Színházé a megtisztelő feladat, hogy megmutassa az embereknek, igenis vannak olyan színészek, akik messzire is elmennek hozzájuk, mert az ő töretlen szeretetük éppolyan értékes, mint a fővárosi közönségé.

A Körúti Színház tehát ebben az évadban is a legkiválóbb színészeivel érkezik Bátonyterenyére, az Ady Endre Művelődési Központ színpadára. A társulat legutóbb a Meseautó című zenés vígjátékot mutatta be, amelynek útját vastaps és jóízű nevetések kísérték. A színészek szerda este Molnár Ferenc Az üvegcipő című vígjátékával mutatkoznak be a nagyérdeműnek.

– Ha e darabot nem Molnár Ferenc írja, akkor brazil szappanopera, ha ezt nem az 1900-as évek elején teszi, akkor Disney-tündérmese, és ha nem magyar lenne, akkor biztosan francia filmvígjáték. Még szerencse, hogy Molnár Ferenc írta! Ráadásul színpadi darabként, így szerelem, humor és mesebeli csodák is garantáltan várnak a közönségre… – tette hozzá az igazgató, aki Kautzky Armand, Mérai Katalin és Karaivanov Lilla főszereplésével állította színpadra az örök érvényű remekművet.

Mérai Katalin. Felhőtlen szórakozást ígér a bátonyterenyei előadás Fotó: NMH

Az igazgató elárulta, hogy Az üvegcipő rendkívül sikeresnek bizonyult: az egyik legtöbbet játszott darabként állandóan műsoron van. – Hatalmas szerencsénk van ezzel a darabbal, ami a világirodalomban is megállja a helyét, annyira szerethető! Garantált a nevetés és a boldog befejezés… – emelte ki Galambos Zoltán.

Az igazgató-főrendező bízik abban, hogy a darab üzenete a bátonyterenyei nézők szívéig is eljut, és a színház többi előadására is ellátogatnak majd, hogy jól szórakozzanak.

Játék: jegyet nyertek megfejtőink

A Körúti Színház és a Nógrád Megyei Hírlap közös játékának köszönhetően Balogné Molnár Judit és Hatvani Krisztina „Az üvegcipő”-re két darab páros belépőjegyet nyertek. Áprilisban a bátonyterenyei bérletsorozat utolsó előadásaként a Körúti Színház a Jelenetek két házasságból című, Móricz Zsigmond nyomán született színdarabot hozza el a nagyérdeműnek, amely Koltai Róbert rendezésében és főszereplésével készült. A Jászai Mari-díjas magyar színművész mellett Gyebnár Csekka, Oroszi Tamás és Lehel Katalin is a darab kulcsfiguráit alakítják. Az áprilisi műsorra újabb két darab páros jegyet sorsolunk ki. Játékunkat keresse a Nógrád Megyei Hírlapban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában