fotózás

2019.09.13. 08:48

A fotográfia nehézségeit és ritkaságait mutatták be a rétsági kiállításon

Hagyomány már a nyugat-nógrádi kisvárosban, hogy a Magyar Fotográfia Napjához kapcsolódva kiállításokat tartanak a helyi művelődési központban.

H. H.

Pfaff László rétsági gyűjtő ritkaságokkal rukkolt elő

Forrás: NMH

Fotó: T. D.

A galériában a fotókat a Turán élő művész, Szabó Endre alkotásai képviselték, aki nem pusztán a természetben kivételes módon elkapott pillanatokat villantotta fel az érdeklődőknek, a magas bozótból méretes agancsával kibukkanó szarvasbikáról, széttárt szárnyakkal prédára váró ragadozó madarakról, hanem történeteket is mesélt, milyen nehéz is voltaképpen a megfelelő másodpercben kattintani a szerkezeten, hogy abból a legtökéletesebb kép szülessen.

Pfaff László rétsági gyűjtő ritkaságokkal rukkolt elő (Fotó: NMH)

Három kulcsszót említett: türelem, figyelem és rafinéria. Ha ez a három működik és hatalmas eltökéltséggel párosul, akkor olyan varázslatok jöhetnek létre, mint amiket a falakon láthattak, láthatnak a szemlélődők.

A kiállítás másik „oldalán” Pfaff László, rétsági gyűjtő olyan ritkaságokkal rukkolt elő, ami méltán lenyűgözött mindenkit. Több mint száz fotótechnikai eszközt, berendezést sorakoztatott fel, a tudományág teljes múltját végigkísérve, egészen a jelen legmodernebb vívmányaiig. Ma már ikonikus fényképezőgép-példányok, a lyukkamerás megoldásoktól a digitális világ ritkaságáig kerültek elő a gyűjteményből.

A kettős kiállítás a művelődési központ nyitvatartási idejében, szeptember 22-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában