Helyi közélet

2016.09.01. 08:24

Villáminterjú Becsó Zsolttal

fenyvesi

Mint ismeretes, Jakab Jácint salgótarjáni önkormányzati képviselőt kirakták egy helyi bárból. A hír nagy port kavart és politikai gellertet is kapott. Ezért az ügyben megkérdeztük a Fidesz salgótarjáni szervezetének elnökét is, Becsó Zsolt országgyűlési képviselőt.

Elnök úr mit szól hozzá, hogy ekkora politikai vihar keveredett az ügyből?

– Először is tisztázni kell, hogy Molnár Károly az MSZP frakcióvezetője és városi elnöke kiírta magát a komolyan vehető és tárgyalóképes politikusok köréből. Számomra az elég valószínűtlen, hogy képviselő úr teljesen véletlenül, hajnali 1 órakor, egy üveg sörrel a kezében, bandukolt hazafelé a kb. 4 kilométerre lévő Beszterce lakótelepre az ominózus szórakozóhely érintésével. Molnár képviselő úr neve eddig is mindig csak negatív sajtótájékoztatók, politikai támadások, mocskolódások kapcsán merült fel. Látszólag most sem képes felismerni a történet súlyát, valódi lényegét és azt, hogy ez mit sugall a közvélemény irányába.

Mi a véleménye a konkrét esettel kapcsolatban?

– Mint azt a Fidesz helyi szervezetének sajtóközleményében is kifejtettük, a napokban Salgótarjánban sajnálatos eseményre, véleményünk szerint politikai diszkriminációra került sor egy ismert szórakozóhelyen. Az eset kapcsán szeretnénk megerősíteni, hogy elfogadhatatlannak tartjuk a diszkrimináció bármely formáját. Remélem, hogy egyedi esetről van szó, és ez nem fog még egyszer megismétlődni.

Milyen hatással lesz ez az eset a kormányzat és a város együttműködésére?

– Semmilyen hatással nem lesz. Senki nem gondolhatja, hogy ezek a dolgok, ezen a szinten dőlnek el. Ugyanis ez nem Molnár Károly véleményétől függ, mindegy, hogy ő mit próbál ebbe belemagyarázni. Nekem és a kormányzati szereplőknek a várossal kell együttműködni, melynek a vezetője Fekete Zsolt és nem Molnár képviselő úr. A kormányzat eddig is, az elmúlt két évben több mint 10 milliárd forint forrást biztosított Salgótarjánnak. Sok kritikát kapunk, hogy a kormány bünteti a várost, de sok település örülne, ha így büntetné. Szakmai csapatunkkal, polgármester úrral és az önkormányzattal közösen készítjük elő miniszterelnök úr látogatását a Modern Városok Program keretében. Mindannyiunk célja az, hogy ebből a programból Salgótarján a lehető legtöbbet profitáljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában