Helyi közélet

2016.09.09. 06:47

Újra kutyakiállítás Salgótarjánban

fenyvesi

Szeptember 11-én, vasárnap újra kutyacsaholástól lesz hangos Salgótarjánban a Tóstrand területe. Az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete ekkor rendezi meg immár szokásosnak mondható CAC nemzeti kutyashowját, ahol több mint ötszáz ebet mutatnak be bírálatra a tulajdonosok.

Salgótarján. A rendezvény népszerűségét jelzi, hogy érkezett nevezés több külföldi országból, így nagyon sok Szlovákiából, de vendégeket várnak Csehországból, Szerbiából, Romániából, sőt még Finnországból is. A közönség a bírálati körökben 135 fajta bemutatását kísérheti figyelemmel. Az ismert fajtákon túl olyan ritka példánnyal is találkozhatnak majd, mint a közepes termetű uruguay-i cimarron.

A bírálatok a megnyitót követően 10 órától veszik kezdetüket. Délben kutyaiskola-bemutató lesz, ezt követően a környékbeli kutyabarátok benevezhetik négylábú társaikat a keverék és hobbi kutyák szépségversenyére. Fontos, hogy aki kutyával érkezik, az ne felejtse otthon az oltási könyvet!

A kiállítás legszebb ebeit felvonultató Best in Show program 14 órakor kezdődik. Itt bemutatkoznak a legügyesebb fiatal felvezetők, a kutyapárok, a tenyészcsoportok, és kiválasztják a kiállítás leglátványosabb bébi, kölyök, fiatal és felnőtt kutyáit. Különdíjat kap a legszebb salgótarjáni négylábú és a legszebb magyar fajta. 2016-ban a kiállítás legszebb kutyájának az orosz fekete terriert választották. A Best in Show végén megláthatják, idén melyik fajtának ítélik oda a bírók a legnagyobb serleget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában