Salgótarján

2018.05.19. 11:12

Tűz a Salgglas épületében: hat embert kórházba szállítottak

Kigyulladt a gyár egyik részlege május 19-én, a reggeli órákban.

Információink szerint felrobbant egy kemence a Salgglas gyár épületében, jelenleg egy könnyű sérültről tudunk.

A kiürített épület dolgozói, valamint a járókelők is arra gyanakodnak, hogy valamilyen mérges gáz szabadulhatott a levegőbe, ugyanis többen mellkasi fájdalmakra panaszkodnak.

Portálunk úgy értesült, hogy a gázok miatt a tűzoltók nem olthatják vízzel a lángokat, egyelőre hűtési technikát alkalmaznak a lángok megfékezésére.

11:20

NMKI

Kigyulladt egy kemence környéke Salgótarjánban, egy Budapesti úti üzemben. Egy fatároló kapott lángra mintegy tíz-tizenöt négyzetméteren. A salgótarjáni, a szécsényi és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahova a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kiérkezett. Az érintett épületet kiürítették, és az egységek elfojtották a lángokat.

Jelenleg az utómunkálatok zajlanak. Az első hírek szerint egy könnyű sérültje van a tűzesetnek, de a mentők több embert is vizsgálnak.

A katasztrófavédelmi mobil labor mérései nem mutattak ki az egészségügyi határértéket meghaladó légszennyezést.

13:50

Lakatos Szilárdné, az OMSZ megbízott kommunikációs munkatársa elmondta, hogy május 19-én, 9:53 perckor a Nógrád Megyei Katasztrófavédelemtől érkezett hozzájuk a balesetről bejelentés, amelynek során több személy műanyag égéstermék füstjét lélegezte be. Egy esetkocsi és két mentőgépkocsi vonult a helyszínre, a kivizsgálások során hat ember esetében enyhe füstmérgezést diagnosztizáltak. Őket az ügyeletes – salgótarjáni – kórházba szállították.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában