Drégelypalánk

2018.02.20. 09:54

Fejtetőre állt az út közepén

Drégelypalánk irányából Ipolyvece irányába lakott területen kívül közlekedett autójával egy 21 éves nő február 19-én, amikor az általa vezetett járművel áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol a havas útpadkára lehaladt és az úttestre visszatérve megpördült, majd tetejére borulva állt meg.

A baleset következtében a gépkocsiban egyedül tartózkodó jármű vezetője könnyű sérülést szenvedett.

Police.hu

 

Az elmúlt 24 órában még további két – anyagi kárral járó – közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába.

A várható csapadékos időjárás miatt a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépkocsivezetők figyelmét arra, hogy közlekedésük során legyenek tekintettel a korlátozott látási viszonyokra, valamint a csúszós utakra, és a szokásosnál is jóval óvatosabban közlekedjenek! Járműveik sebességét mérsékeljék úgy, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni, és autójuk megcsúszását még korrigálni tudják!

Vezetés közben célszerű a kormányt két kézzel fogni, a könnyebb manőverezés érdekében. A havas, jeges, nedves úton javasolt a nagyobb követési távolság tartása, amely a sebességtől függően akár a normál sebesség háromszorosa vagy ötszöröse is lehet, tekintve, hogy a tapadási tényező csökkenése miatt a féktávolság rendkívüli mértékben megnő. Ilyenkor érdemes a kialakult forgalom dinamizmusát követni, és az előzést kerülni.

A gyalogosok észlelése esős, illetve havas időben nehezebb, ezért kérjük, hogy a gyalogos-átkelőhelyeknél vezessenek lassabban, körültekintőbben!

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában