Végre!

2018.06.14. 10:51

Örömhír: szabadlábon az ország medvéje!

Az éjszaka folyamán a Bükki és Aggteleki Nemzeti Park közel húsz munkatársának közreműködésével szabadjára engedték az országot hetekig lázban tartó medvét.

nool.hu

Fotók: BNPI

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a barna medve több megyén át menekült keresői elől az elmúlt napokban. A mackóról először a Nool adott hírt. Akkor Somoskőújfalun látták a nagyvadat. Azt majd DNS-vizsgálat dönti el minden kétséget kizáróan, hogy az állat azonos-e a Nógrádban látottal.

Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága korábban azt írta, hogy a medve a Bükki Nemzeti Parkba kerül majd vissza. A Bükki Nemzeti Park igazgatósága szerint a medve elengedésének színhelyéről csak június 11-én, hétfőn született volna döntés. Azonban úgy alakult, hogy újabb állatorvosi vizsgálatoknak vetik alá a macit és addig is Csongrádban kapott ideiglenes szállást.

Az orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy Robi valójában egy tíz év körüli nőstény, amely nagyon jó egészségnek örvend, de bocsok már nem várhatóak a jövőben.

Szerda éjszaka eljött Robi várva várt napja. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tudatta, hogy az éjszaka folyamán szabadjára engedték az ország medvéjét egy olyan területen, amely távol van a lakott településektől, tradicionális medveélőhely.

Nagyon jól viselte az utazást, semmi probléma nem merült fel az út során, többször is megálltak egy-egy pihenőre – mondta el a Nool.hu kérdésére Nagy Júlia, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Kommunikációs és Turisztikai osztályvezetője.

Hozzátette: Este fél kilenc tájékán – szakadó esőben – engedtük el az állatot, amely először nem akarta elhagyni a ládáját, valószínűleg az eső miatt. Úgy éjfél tájékán meggondolta magát és elindult. Eleinte mackósan lépdelt, majd teljesen eltűnt a szemünk elől a sötétben.

 

Kiemelt fotó: BNPI

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában