Pályázat

2018.09.23. 14:58

Megújult a szentei szálláshely, amit a tanári szolgálati lakásból alakítottak ki

Felújították a nyáron a Szentén üzemelő ifjúsági szálláshelyet.

Sz. K.

 

Csendet, nyugalmat, tiszta, zöld környezetet találhatnak a pihenni vágyók Fotó: Torjay Attila/NMH

A település központjában lévő, régebben tanári szolgálati lakásnak otthont adó épület 2006 óta közösségi és ifjúsági házként működött. Hat éve építettek a meglévő épülethez egy új szárnyat, ami egy 21 férőhelyes ifjúsági szálláshelyként üzemelt azóta.

Illés Kálmán, szentei polgármester a Nógrád Megyei Hírlapnak elmondta:

– Egy fejlesztési programban pályázott az önkormányzat egy teljes energiahatékonyságot fejlesztő beruházásra. Ennek keretében kapott az épület egy külső homlokzati hőszigetelést, kicserélték az összes nyílászárót, valamint megújult a fűtési rendszer is, és egy napelemrendszert helyeznek el a tetőszerkezeten. Nem kifejezetten kereskedelmi célú szálláshely ez. A szépen, de egyszerűen berendezett létesítmény elsősorban a fiatalokat célozza meg szolgáltatásaival. Jobbára visszatérő vendégeink vannak, iskolai kirándulások, táborok, kerékpártúrák résztvevőinek nyújt szálláslehetőséget, de családok, baráti társaságok is igénybe veszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában