kidőlt fák

2019.06.20. 17:35

Letarolta a vihar Nógrád megyét

Kidőlt fákat, elöntött pincéket hagyott maga után a vihar szűkebb hazánkban.

G. K.

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

Több fa ága is lehasadt, emiatt a buszok nem tudtak közlekedni a Dejtár és Patak közötti útszakaszon. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a faágakat. Patakon, a Rákóczi úton egy iskola udvarán álló 18 méter magas fenyőfa dőlt a járdára, az úttestre és egy kerítésre, emiatt a telefonvezeték is elszakadt. A rétsági hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

Szintén a vihar következtében Balassagyarmaton, a Nyírjes-nagytónál egy fenyőfa dőlt az úttestre, teljes szélességében lezárva azt, így egy család nem tudott hazajutni a Tópart úti házába. A hivatásos tűzoltók, valamint az önkéntesek motoros láncfűrésszel távolították el az akadályt. A Salgótarjánból Kotyházapuszta felé vezető alsórendű út mentén egy 6 méter magas tölgyfa lehasadt, és az úttestre dőlt. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Csőváron, a Jókai úton egy családi ház pinceszintjén levő konyhában mintegy 1,5 méter magasan állt a befolyt víz. A berceli hivatásos tűzoltók is segítettek a nagy mennyiségű csapadék kiszivattyúzásában. Romhányban, az Arany János úton egy családi ház 70 négyzetméteres pincéje telt meg vízzel, 20 centiméter magasságban. A lakók a bejelentést követően már megkezdték a szivattyúzást, a csapadékot végül a rétsági hivatásos tűzoltókkal közösen távolították el szivattyúk segítségével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában