Salgótarján

2018.02.20. 11:20

Idén eljött a Géniuszok kora

Immár hagyománynak tekinthető a Madách Imre Gimnáziumban a tematikus hetek programja.

Cs. B.

A téma az eddigiekben – amint Szluka Pálné intézményigazgató tegnapi megnyitóbeszédében utalt rá – különböző időszakok, országok, nemzetek kultúrája volt, de foglalkoztak már az Európai Unióval, az olimpiákkal, valamint az úgynevezett retró­jelenséggel is.

Az idén a Géniuszok kora címet viseli a rendezvénysorozat, amely a második ipari forradalomra tekint vissza. Az 1850-től 1950-ig tartó időszak főként az elektromos áram felhasználása, a modern vegyipar megszületése, és a robbanómotorok megjelenése révén hozott nagy változásokat. A főszervezők csapata ezúttal a természettudományi munkaközösségből állt össze, de a tantestület egésze bekapcsolódott a szervezőmunkába.

Az első napon Kubinyi József fizikatanár mutatott be tudományos alapú kísérleteket, eljutva Ohm törvényétől Gábor Dénes hologramjáig. A zenében pedig Frédéric Chopintől Chuck Berryig járhattak be nagy utat képzeletben a diákok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában