ebből él

2018.11.14. 09:49

Gyarmati áruház mosdójában rabolta ki a fiatalokat

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 23 éves mohorai férfinek a letartóztatását, aki egy balassagyarmati áruházban négy kiskorú fiút rabolt ki.

Forrás: shutterstock

A gyanúsított november 10-én délután, az áruház mosdójából akart távozni, amikor négy tizenéves fiú érkezett oda. Behúzta a mosdó ajtaját és agresszíven pénzt kért tőlük, majd miután kevesellte a kiskorúak által neki adott összeget, veréssel kezdte fenyegetni őket, további pénzt követelve. A férfi azért, hogy a követelésének nyomatékot is adjon, ököllel beleütött az egyik ajtóba, ezért a rémült fiúk újra adtak neki a pénzükből. Az elkövető összesen 1.200 forintot zsákmányolt tőlük.

A férfi a rablás előtt az áruház ruházati részlegéről jogtalanul eltulajdonított egy pár, 5.990 forint értékű cipőt, úgy, hogy a lábbelit egy nadrággal letakarva a próbafülkébe vitte, arról az áruvédelmi eszközt leszakította, majd a cipőt felvéve akart távozni az üzletből.

A büntetett előéletű, különös visszaeső gyanúsított ellen a nyomozó hatóság négy rendbeli rablás bűntette és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt folytat nyomozást. Az ügyészség a terhelt jelenlétének biztosítása – szökésének, elrejtőzésének veszélye – miatt, és mivel vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből tartja fenn magát, a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta a letartóztatásának elrendelését.

Az ügyészség indítványával egyetértve a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kiemelt fotónk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában