jegyzet

2018.03.16. 15:58

Felelősséggel is jár a jogosítvány

Szabó Rita

Mindenki számára mérföldkő, amikor a sikeres vizsgák teljesítésével kezébe veheti a jogosítványát.

Ma már 17 éves kortól lehetőség nyílik a „B” kategória megszerzésére, ezzel nem kis felelősséget ruházva a fiatalokra. Alapos felkészülés után azonban már bárki szerezhet akkora tapasztalatot, amellyel az oktatók nyugodt szívvel tartják jogosnak, hogy jogosítványt szerzett. Azzal szemben azonban, aki a nulláról kezdi, már kérdéseket vet fel: elég-e neki az a 28 óra ahhoz, hogy önállóan közlekedhessen. Számomra bő három és fél év volt, mire a kezembe vehettem a plasztiklapocskát. Mentségemre legyen szólva, nem a sorozatos megbukások miatt húzódott el ilyen hosszú időre... Igaz a mondás, miszerint három a magyar igazság, így a harmadik oktató volt kezdő létemre annyira megértő, hogy végre élménnyé váljon a vezetés tudományának elsajátítása. Egyáltalán nem mindegy, milyen hangulatban zajlanak az órák, hogy egy-egy „apróbb” hiba elkövetése után hatalmas ordítás hangzik el az anyósülésről, vagy csak egy halkabb morgás.

A jogosítvány megszerzése még nem jelenti azt, hogy az illető jó sofőr is.

Kíváncsi vagyok, mikor vezetik be a Kresz-, a rutin-, és az egészségügyi után a kötelező pszichológiai vizsgát is. Valljuk be: ezen nem kevesen hasalnának el...

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában