Polgárőrség

2024.05.22. 18:58

Továbberősítené a közbiztonságot a Rimóci Polgárőr Egyesület

Mint minden év tavaszán, idén is közgyűlés keretében értékelte az elmúlt esztendőt és vitatta meg aktuális feladatait a Rimóc Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Lukács Zsófia

Szabó Vilmos polgármester is erősíti az egyesületet

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

A Dr. Manga János Közösségi Ház nagyterme adott otthont a polgárőr közgyűlésnek Rimócon. A napirendi pontok között szerepelt a 2023. évi beszámolók, a 2024. évi feladatok, és a Felügyelő Bizottsági jelentés mellett a település közbiztonsági helyzetével kapcsolatos hozzászólások, kérdések megvitatása is.  

– Az egyesület tagságán kívül meghívott vendég volt a Szécsényi Rendőrkapitányság részéről Palkovics Viktor rendőr alezredes, kapitányság vezető és Knyazoviczki László rendőr alezredes, a Nógrád vármegyei Polgárőr Szövetségtől Vass Miklós elnök és Szabó Endre koordinátor, valamint településünk önkormányzata részéről Szabó Vilmos polgármester – számolt be róla portálunknak Paluch Norbert, az polgárőr egyesület tagja. 

Hozzátette: a közgyűlésen Péter Zsolt elnök összefoglalóan szólt a múlt esztendőben teljesített feladatok ellátásáról, melyben a járőrszolgálatok és rendezvény biztosítások mellett nagy erőfeszítést kívánt a települést tavaly májusban elöntő árvíz. Részletes pénzügyi beszámolójában elmondta, hogy nagy segítség az egyesület működése szempontjából az adó 1 százalékából kapott összeg, valamint Rimóc önkormányzatának támogatása. 

A polgárőrség a rendőri szervek szeme és füle

A közelmúltban kinevezett szécsényi rendőrkapitány, Palkovics László felszólalásában kiemelte a rendőrségnek a rimóci polgárőrökkel ápolt jó szakmai kapcsolatait. Elmondta, továbbra is számít a tagság segítő munkájára, hisz a polgárőrség a rendőri szervek szeme és füle. Knyazoviczki László alezredes fontosnak tartja, hogy az általános iskolára fokozott figyelmet fordítsanak. Beszélgetéseket kell kezdeményezni, melyek tisztázzák a társadalmi együttélés szabályait. Kérte a polgárőrök segítségét ezen a téren.

Paluch Norbert, a közgyűlésen történtekről elmondta: a vármegyei polgárőr szövetséget képviselő Vass Miklós gratulált Péter Zsoltnak a közelmúltban kiérdemelten megkapott elismeréséhez. Mindemellett dicsérően szólt a jól működő rimóci polgárőrségről és köszönetét fejezte ki a jelentős támogatási összegért az önkormányzatnak.

Fellépnek a bűnözés ellen

Szabó Vilmos polgármester mondandójában a romló közbiztonsági helyzet és a közelmúltban ugrásszerűen megnőtt vagyon elleni bűncselekmények miatti aggodalmának adott hangot. Kérte a rendőrség gyakoribb jelenlétét és hatékony együttműködését a helyi polgárőrökkel.  – Véleményem szerint beszélgetéssel nem lehet eredményeket elérni, ahogy integrálni sem lehet azokat a szociálisan hátrányos helyzetűeket, akik nem nyitottak az integrációra, akik képtelenek az együttélés írott és íratlan szabályait tisztelni, betartani – fogalmazott a gyűlésen Paluch Norbert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában