Beruházás

2024.05.27. 11:58

Átadták a szurdokpüspöki ipari parkot, három vállalkozás már jelentkezett

Hivatalosan is lezárult az a projekt, amely során hét és fél hektáros ipari parkot hoztak létre a településen. A területre pedig már több vállalkozás is lecsapott.

Nagy Orsolya

Ünnepélyesen is átadták a napokban a szurdokpüspöki  ipari parkot. Ennek köszönhetően három új vállalkozás is lesz majd a településen, amelyek munkahelyeket teremtenek. A támogatásból megvalósult beruházással kapcsolatban Pintér Miklós Ervin polgármester elmondta, hogy a munkálatok során kiépítették a víz-, szennyvíz- és elektromos hálózatot, de utat is létrehoztak a több hektáros területen.

ipari park, vállalkozás
Átadták az új ipari parkot Szurdokpüspökiben
Forrás: Facebook/Szurdokpüspöki Község

Több vállalkozás jelen van már az ipari parkban

– Szerencsére már több vállalkozás is jelentkezett, összesen három. Ők már bérlik a területet, egy cég pedig el is kezdte a beruházást. Lesz orvosi műanyag eszközöket gyártó, zabpehely hántoló, valamint faipari tevékenységet ellátó vállalkozás – közölte Pintér Miklós Ervin, aki reméli, hamarosan a másik két cég is elkezdi a beruházását, új munkahelyeket teremtve ezáltal a helyben lakók és a környező településeken élők számára.

A polgármester kiemelte: az új cégek által növekedhet a településen az iparűzési adó, amelyből a befolyó összeget a falu infrastruktúrájának a fejlesztésére lehet majd fordítani. Az önkormányzat nemrég egyébként további támogatást nyert újabb ipari park kialakítására, ezzel egy 14 hektáros területet hoznak majd létre a tervek szerint. A beruházás jelenleg előkészítés alatt van.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában