Top 10

2024.05.27. 06:55

Árvíz, pedagógusnap, milliárdos fejlesztés – ezeket olvastátok a legtöbben múlt héten

Összeválogattuk a hét legolvasottabb cikkeit nektek. Íme, ezek voltak az elmúlt 168 óra legfontosabb eseményei Nógrád vármegyében.

Nool.hu

10. Pedagógusnap: elismerték a szakképzési centrum oktatóit Salgótarjánban

A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikum aulájában köszöntötték pénteken a centrum intézményeinek vezetőit, oktatóit. A pedagógusnapi ünnepség során 60-nál is több elismerést adtak át.

9. Bódi Guszti lehengerelte a nagylóci fesztivált

Óriási hangulatot teremtett a Zengőszínpad Fesztivál Nagylócon. Bódi Guszti és Margó, valamint az Irigy Hónaljmirigy szombati koncertjén közel kétezren tomboltak a szabadtéri színpadnál.

8. Tűz volt a salgótarjáni Mackóvár óvodánál

Nagyméretű kuka gyulladt ki vasárnap éjszaka Salgótarjánban, az Arany János úton. A hő hatására a Mackóvár Óvoda két ablaka is kitört.

7. Kétmilliárd forintból fejlődött az SVG salgótarjáni telephelye

Kétmilliárd forintos fejlesztés valósult meg az elmúlt években az SVG Hungary Gépgyár Zrt. salgótarjáni telephelyén. A beruházás részben pályázati forrásból, továbbá tulajdonosi kölcsönből valósult meg.

6. Kadlót Zoltán pályafutása előtt tisztelegtek Salgótarján utcáin

Hétfő délelőtt hetedik alkalommal rendezték meg a Kadlót Félmaratont. A névadó Kadlót Zoltán ezúttal a célban várta a futókat.

5. Bevásárlóközpont épül Bátonyterenyén, a látványtervek már elkészültek

Jövő decemberre új bevásárlóközpont épülhet Bátonyterenyén.

4. Kerítésnek ütközött, majd felborult egy személyautó a Rákóczi úton

Lesodródott az úttestről egy személyautó Salgótarjánban múlt vasárnap.

3. MÁV: készségesen segít az utasszállító vállalat a salgótarjáni vasútállomás felújításában

Civil szervezetek vezetői tartottak sajtótájékoztatót Salgótarjánban pénteken délelőtt, amelynek apropója a helyi vasútállomás felül- és aluljáróját érintő felújítási munkálatok voltak. A MÁV területileg illetékes központja készségesen állt az egyesületek rendelkezésére az ügy kapcsán.

2. Bevonulás: egész Kelet-Magyarországról Salgótarjánba érkeztek a honvédség újoncai

A napokban elindult a Magyar Honvédség Egységes Alapkiképzési Programjának következő etapja. Kelet-Magyarország kilenc vármegyéjéből és egy budapesti toborzóirodából több mint negyvenen érkeztek Salgótarjánba azért, hogy a nógrádi vármegyeszékhelyen csatlakozzanak a honvédség soraiba és megkezdjék 10 hetes kiképzésüket.

1. Több nógrádi településen gondot okozott a nagy eső

Pénteken is bőven jutott vármegyénkben is az égi áldásból. A hirtelen lezúduló eső miatt Szarvasgedén több utcán is magasan áll a víz, a tűzoltók homokzsákkal védik az ingatlanokat.

Árvíz Mátranovákon
Víz alá került Mátranovák főútja
Forrás: Facebook/Mátranováki hírek

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában