Vihar

2024.05.24. 12:36

Több nógrádi településen gondot okozott a nagy eső

Mára is bőven jutott vármegyénkben is az égi áldásból. A hirtelen lezúduló eső miatt Szarvasgedén több utcán is magasan áll a víz, a tűzoltók homokzsákkal védik az ingatlanokat.

Gulyás Edina

A pénteki jelentős mennyiségű eső miatt Szarvasgede több utcájában is magasan áll a víz. Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy a Kossuth út és a Béke utca a leginkább érintett. Korábban több autó is elakadt, a helyszínre érkező pásztói hivatásos tűzoltók segítették a továbbhaladásukat. 

– A településen több kertben is áll a víz, azonban az ingatlanokba egyelőre nem hatolt be. Az egységek homokzsákokkal védik az épületeket – fogalmazott Kapás Márton, aki arra is kitért, hogy a helyszínre tart a Nógrádmarcal Önkéntes Tűzoltó Egyesület is.  Szarvasgedén az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület is segíti a védekezést. Elkezdődött a homokzsákok töltése. Sajnos folyamatos és jelentős a csapadékutánpótlás. 

Ecsegen is nagy eső volt

Ecsegen a Szécsényi úton mintegy tíz centiméter mély víz hömpölyög folyamatosan. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai próbálják elvezetni a vizet, a helyszínen van egy szabadnapos tűzoltó is. 

Információink szerint több településen is gondot okozott az esőzés, a tűzoltók jelenleg is több helyen dolgoznak. Salgótarjánt sem kímélte a csapadék, olvasóink megörökítették, hogyan zúdult lefelé a víz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában