Kegyhelyi találkozó

2024.04.13. 17:30

Több tucat szerzetes zarándokolt a béke jegyében Szentkútra (fotók)

Szerzetesek vettek részt a szombat délelőtti szentmisén Szentkúton, akik Szécsényből indulva 27 kilométernyi változatos terepen át zarándokoltak a nemzeti kegyhelyig.

Sipos Nina Vivien

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Tizenkét szerzetesrend, negyvenegy szerzetese indult útnak pénteken Szécsényből, akik 27 kilométert –  erdőn, változatos terepen – zarándokolva jutottak el szombat délelőtt Szentkútra.  

„A gyalogos zarándoklaton résztvevő szerzetesek számára fontos a töltekezés, a közös imádság ezen formája, ahol a test és a lélek együtt van jelen” – olvashatóak Magó M. Teréz ferences szegénygondozó nővér gondolatai a kegyhely hivatalos honlapján, aki az egyéni felajánlásán túl szerzetestársaival a hivatásáért, a békéért zarándokolt.

Orosz Lóránt, a kegyhely igazgatója elmondta a találkozón, hogy számára hatalmas öröm ennyi szerzetest látni, akik hitük és hivatásuk megerősítése érdekében vettek részt a gyalogos zarándoklaton. Az egybegyűltek köszöntése után külön üdvözölte Majnek Antal atyát, a Munkácsi római katolikus egyházmegye nyugalmazott püspökét, aki szentmisét celebrált a szerzeteseknek. A püspök amellett, hogy felszentelte az adományokat, a nagy utat megtett szerzeteseket is megáldotta a helyszínen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában