Zarándoklat

2023.08.27. 15:15

Motorok hangja járta át a szentkúti kegyhelyet (fotók)

Több éves hagyománynak örvend az augusztus végi zarándoklat, amikor motorosok érkeznek áldásért a nemzeti kegyhelyre. Fotóriporterünk megörökítette a látványos menetelést.

Nagy Orsolya

Az év leghangosabb zarándoklatán több ezren pattannak fel járgányaikra. A vasárnapi szentmise és a motorok megáldása után idén is dudaszótól hangos és igencsak látványos körmenettel készültek a zarándokok. Aki csak tehette, felült a motorjára, hogy csatlakozzon a hagyományos felvonuláshoz. 

A rendezvény már a kora reggeli órákban elkezdődött gyóntatással, amelyet katekézis követett Horváth Olga kismarosi apátnővel. Ezután a látogatók számára ünnepi szentmiséket tartottak. Az első istentiszteletet Palkó Julián, majd a későbbit Geszler Péter kiskunfélegyházai plébános celebrálta.  A délutáni litánia után Bezzegh Kelemen áldotta meg a zarándokokat, valamint a kegytárgyaikat. Végül pedig vesperást, azaz esti imaórát is tartottak. A felvonulás igazán látványos volt, kattintsatok galériánkra!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában