Változás

2024.04.11. 06:53

Több buszjárat menetrendje is megváltozott Nógrádban – itt a lista!

Több buszjárat menetrendje is módosult a napokban országszerte. Mindez szűkebb hazánkat is érinti, így összegyűjtöttük, hogy mely buszok utasainak kell változásokra számítaniuk Nógrád vármegyében.

Veres Edina

A busszal közlekedők szűkebb hazánkban is megtapasztalhatták már, hogy a közelmúltban menetrendváltozás lépett életbe. A Volánbusz Zrt. honlapján a napokban jelent meg egy, a módosításokat soroló tájékoztatás, amely április 7-étől érvényes. A közleményből kiderült, hogy tanítási napokon a 6 óra 30 perckor Salgótarjánból Lőrinci, Vörösmajor felé induló járat 5 perccel korábban, azaz 6 óra 25 perckor indul, de Lőrincibe változatlan időben, 7 óra 33 perckor érkezik meg.

A 3084-es számú, Salgótarjánból Karancskeszin és Litkén keresztül Balassagyarmatra közlekedő járat munkanapokon 12 óra 50 perc helyett immár öt perccel később folytatja útját Szécsényből. Azoknak az utasoknak, akik az Etes, Amália-teleptől szeretnének Salgótarjánba eljutni korán reggel, szintén öt perccel korábban, azaz 4 óra 45 perckor kell számítaniuk a járat buszmegállóba való begördülésére. Ugyanakkor ez a járat a hétvégi napokon változatlanul 4 óra 50 perckor indul majd.

A módosítások között található továbbá, hogy a korábban 21 óra 55 perckor induló, a balassagyarmati autóbusz-állomásról a Nyírjes üdülőig közlekedő járat tanítási napokon 10 perccel korábban vág neki útjának. Ugyanez mondható el – szintén a tanítási napokat érintően – a visszafelé irány tekintetében, így a busz elérése érdekében az utazóközönségnek 22 óráig kell a megállóba érkeznie. A tanítási napokon 15 órakor Nógrádsipekről Szécsénybe közlekedő járat ugyancsak 5 perccel korábban, azaz 14 óra 55 perckor indul.

A Pest vármegyei módosítások között is akad Nógrádot érintő

Emellett szintén újdonságot jelenthet a busszal közlekedőknek, hogy Rétságon, a korábban Gibbs Kft. nevű megállóhely immár Hanon Systems Kft.-ként szerepel a menterendekben.

A Volánbusz Zrt. honlapján elérhető tájékoztatásból továbbá az is kiderült, hogy több Pest vármegyei járat menetrendjének módosítása szintén érinti szűkebb hazánk néhány települését. Így például a Vác és Rétság közötti, 331-es számú járat a berkenyei Ifjúság utcától a korábban megszokott 4 óra 50 perc helyett 4 perccel korábban folytatja útját a célállomás felé.

Több járat esetében a változtatások elősegítik, hogy a vonatcsatlakozást az utazóközönség biztonságosabban elérje. Így például a Vác, Penc, Nézsa és Galgaguta útvonalon közlekedő járat munkanapokon Pencen, az Acsai elágazástól öt perccel korábban, azaz 6 óra 42 perckor indul. Az utasoknak Vác, Alsóváros vasúti megállóban átszállást biztosítanak a 7 óra 7 perckor Budapest felé induló S70-es vonatra.

Szűkebb hazánk déli fertályán is érdemes útnak indulás előtt tájékozódni

A Pest vármegyei menetrend-módosítások több dél-nógrádi község esetében is változásokat jelentenek. Ez a helyzet áll fenn például a 426-os számú Gödöllő – Erdőtarcsa, Erdőkürt, valamint a 428-as jelű Aszód – Erdőtarcsa, Erdőkürt között közlekedő buszok esetében.

Emellett a Budapest – Erdőkürt, Erdőtarcsa; a Budapest – Bér; illetve a Budapest – Bér, Buják között ingázó járatokat igénybe venni szándékozók számára is érdemes alaposan utánaolvasni a menetrendnek indulás előtt. Ez utóbbival kapcsolatban több érintett település, így például Erdőkürt község is tájékoztatást osztott meg lakosai számára a Facebook-oldalán.

„A módosult vasúti menetrendhez igazodva egyes járataink menetrendje – elsősorban Aszód felé – kismértékben, 5-10 perccel módosul – olvasható a tájékoztatásban, amelyből az is kiderült, hogy a Kálló, Újteleptől 6 óra 25 perckor induló 426-os busz meghosszabbított útvonalon jár. Így 10 perccel később folytatja útját Verseg, Községházától, majd 6 óra 53 perckor betér Aszódon a vasútállomáshoz ezzel biztosítva átszállási lehetőséget az utasoknak a 7 óra 3 perckor Budapest felé induló S80-as vonatra. A módosítások részletei a Volánbusz honlapján érhetőek el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában