Fizetős rendezvény

2024.04.03. 16:45

Pásztó polgármestere megvédte a hollókői belépődíjas rendszert, a net-huszárokat leteremtette

A városvezető Facebook-oldalán állt ki a híres hollókői rendezvény mellett.

Nagy Orsolya

Idén is sokan érkeztek a híres húsvéti rendezvényre

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Nem vagyok hollókői, de nógrádiként végtelenül elszomorít, hogy a mindenben rosszat kereső ellenzéki média egy része, és főként pesti face megmondó emberek a húsvéti, hollókői belépő árakon rugóztak – kezdte posztját Farkas Attila polgármester Facebook-oldalán. A városvezetőt végtelenül elkeseríti, hogy a negatív kampányhoz néhány nógrádi is csatlakozott, politikai hergelés céljából. Mint fogalmazott, igen, valóban 6500 forintba került a belépő húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is, de ez az ár magába foglalta az összes programot, a belépőt a várba, a múzeumokba és a parkolást is. 

Hozzátette: egy-két Facebook-huszár azt nehezményezte, ha őket nem érdekli a vár és a múzeumok, miért nem mehetnek be a faluba ingyen.

Színvonalas rendezvények tartásához sok pénz kell

– Az egész rendezvény lebonyolításának nem kis költsége van. Hollókőnek nemhogy milliárdos adóbevételei nincsenek, de még tízmilliósak sem. Színvonalas rendezvényhez meg pénz szükséges. Az év további 363 napján nincs belépődíj a faluba. Aki csak sétálni akar ott, menjen ezeken a napokon. Így is ezrek jöttek vasárnap és hétfőn is. Belépő nélkül kezelhetetlen káosz lenne, elviselhetetlen és veszélyes tömegnyomor – olvasható a pásztói polgármester posztjában.

Farkas Attila arra is kitért, hogy Budapesten sem olcsó a belépő a múzeumokba, és a több órás parkolásért is fizetni kell. A városvezető nem érti, hogy miért jó hangulatot szítani egyeseknek a hollókői húsvét ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában