Betegség

2024.04.07. 15:03

Leukémiával harcol a bárnai kislány, összefogott a környék a gyógykezeléséért

Néhány hónappal ezelőtt szörnyű hír rázta meg a bárnai Torják családot, amikor a szülők kislányának tartós fejfájásról kiderült, sokkal súlyosabb a baj, mint gondolták. A 12 éves Titániát leukémiával diagnosztizálták. A család élete fenekestül felfordult.

Veres Edina

Gyógykezelésre gyűjtenek, a kislány iskolája is segít

Fotó: Pexels illusztráció

Úgy fél évvel ezelőtt gyökeresen megváltozott egy bárnai család élete. A Ripost számolt be róla, hogy a 12 éves Torják Titániáról szeptember végén derült ki, hogy akut myeloid leukémiája van. Mint írták, a kislány kálváriája szűnni nem akaró fejfájással kezdődött, amely miatt a háziorvos laborvizsgálatra utalta be a 7. osztályos fiatalt. Az eredmények láttán a családot hamarosan a laborból értesítették: azonnal menjenek vissza, de pakoljanak is, mert a tinédzsert Pestre kell kórházba vinni. Az egész család összetört a diagnózis hallatán: Titániát a leukémia támadta meg.

Az általános iskolás gyermek azóta is rengeteg időt tölt kórházban

„Titánia kezelése 5 blokkból áll, ebből már 4-et megkapott. Az első után olyan beteg lett, hogy 12 napot töltött az intenzív osztályon. A kislány azonban bátran vette fel a harcot a leukémiával” – olvasható a Ripost cikkében, amelyből az is kiderült, hogy a kislány az állapotától függően térhet haza otthonába, szerettei körébe, azonban ekkor is nagyon körültekintően kell eljárniuk. A szülők számára a teljes ház fertőtlenítése mellett feladatot jelentett, hogy saját fürdőszobát és egy úgynevezett tiszta szobát alakítsanak ki Titánia, azaz Nia számára.

A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány honlapján elérhető tájékoztatás szerint, a leukémiával küzdő gyermekek legyengült immunrendszerét óvni kell a fertőzésektől. Emiatt van nagy szükség a tiszta szoba kialakítására, amelynek költsége 800 ezer forinttól akár 1 millió 500 ezer forintig is terjedhet.

Megrázta a hír a környéket, összefogtak Nia gyógyulásáért

Titánia betegségének híre lakhelye lakosságát is megrázta. A településen tavaly októberben tartottak családi sportnapot, amelyhez kapcsolódva egy jótékonysági sütivásárt is szerveztek. A kezdeményezésen befolyt összeget Nia gyógyulásáért ajánlották fel. Emellett a kislány iskolája, a kazári Aba Sámuel Általános Iskola szintén adománygyűjtést szervezett annak érdekében, hogy megkönnyíthessék a család számára a gyógykezelés folyamatát.

A szülők nagyon hálásak mindenkinek, aki eddig segített nekik azért, hogy a kislány számára kialakíthassák a fent említett helyiségeket, ugyanakkor a helyzet nem csupán lelkileg, anyagilag is megterheli őket. Akik támogatni szeretnék a 12 éves leukémiás kislány gyógyulását, azok a család közeli ismerősének, Mikuska Viviennek 11773418-01055979 számú számlaszámra utalhatják a felajánlott összeget. A közlemény rovatba fel kell tüntetni: Adomány.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában