Program

2024.04.13. 14:29

Közönségtalálkozót rendez Diósjenőn a Nemzeti Filmintézet

A Nemzeti Művelődési Intézettel együttműködve a Nemzeti Filmintézet országos filmklubhálózatot indított, amelynek Nógrád vármegyei közönségtalálkozóját április 13-án, szombaton 18.30-tól rendezik meg a diósjenői Művészetek Házában. A rendezvényen a Nyugati nyaralás című fimet vetítik, az eseményen mások mellett részt vesz Tiszeker Dániel, a film rendezője is.

Lászlók Judit

A filmeket népszerűsítik a találkozón

Forrás: Pexels/Illusztráció

A Nemzeti Filmintézet honlapján található információk szerint 2023-ban a Nemzeti Művelődési Intézettel együttműködve országos filmklubhálózatot indított, amely 180 vidéki településre juttat el klasszikus és mai magyar filmeket rendszeres, ingyenes vetítéssorozatokkal, felkészült vezetőkkel. A program célja a magyar filmek népszerűsítése, a közönségépítés és a vidéki települések kulturális és közösségi életének fejlesztése.  

Három nógrádi település csatlakozott
A Moziklub vetítéssorozatok részeként vármegyénként egy-egy vetítéssel egybekötött régiós közönségtalálkozó is színesíti a vidéki közösségek kulturális lehetőségeit, amelyeken az érdeklődők találkozhatnak a filmek alkotóival, szereplőivel, a filmklubvezetők pedig egymással, hogy megoszthassák tapasztalataikat. Szűkebb hazánkból Pásztó, Nagyoroszi és Diósjenő csatlakozott a programhoz. 

Tóth Gábor, a Diósjenői Filmklub vezetője portálunkat arról tájékoztatta, hogy a közönségtalálkozót április 13-án, szombaton 18.30-tól rendezik meg Diósjenőn. A rendezvényen a Nyugati nyaralás című fimet vetítik majd le a közönség számára. Az eseményen részt vesz Tiszeker Dániel, a film rendezője, Putz Attila, a Nemzeti Filmintézet archív szerkesztője, valamint Lukácsy György filmesztéta, filmkritikus, dramaturg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában