Megmérettetés

2024.04.18. 16:16

Jól szerepelt a pásztói gimnazista az országos kémiaversenyen

Idén 56. alkalommal rendezték meg az Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaversenyt, amelyen a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnázium diákja is részt vett – közölte az intézmény a Facebook-oldalán.

Nagy Orsolya

Mint fogalmaztak, a megmérettetés három részből állt: egy iskolaiból, ahol csak írásban mérték össze tudásukat a diákok, majd egy megyeiből, és egy országos fordulóból. Ezeken már a laboratóriumban is volt feladatuk a versenyzőknek.

Hozzátették: szűkebb hazánkból két diák jutott az országos, háromnapos fordulóba, amelynek Debrecen adott otthont. Arra is kitértek továbbá, hogy Együd András Buda, a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumból, illetve Molnár Hanga Anna, a Mikszáth Kálmán Gimnáziumból indult a versenyen II. A kategóriában.

Mint kiderült: végül Molnár Hanga 46. lett, Együd András Buda pedig 10. helyezést ért el, így oklevélben is részesült. Kifejtették továbbá: a Mikszáth Kálmán Gimnázium nem vehetett volna részt a versenyen a lelkes felkészítő és kísérő tanára, Nádi Zoltán nélkül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában