Fejlesztés

2024.04.11. 10:30

Játszótérrel bővült a kisterenyei kastély parkja

Tájba illő játszótérrel gazdagodott a kisterenyei Gyürky-Solymossy-kastély kertje. Az önkormányzat célja, hogy hosszú évek után ismét megfelelő helyet biztosítson a családoknak a kikapcsolódásra a kastélykertben.

Gulyás Edina

A kastély környékét virágoztatja fel az önkormányzat

Forrás: Beküldött

A Gyürky-Solymossy-kastély parkjában található épületek közül az utóbbi években már megújultak a szolgalakások, a közelmúltban pedig a kocsiszín is elkészült. Az ingatlan homlokzatát a kivitelezés során eredeti állapotba állították vissza. Az épület ezt követően új funkciót kap: játszóházat alakítanak ki benne. 

Ehhez kapcsolódóan a parkban is új, tájba illő játszótér épült – tájékoztatott közösségi oldalán Nagy-Majdon József polgármester. A projektre a Zöld Város Programban nyert támogatást az önkormányzat, ugyanis a városvezetés elkötelezett amellett, hogy a kastélyparkot hosszú évek után ismét régi fényébe állítsa vissza és a gyönyörű környezetben, tartalmasan tölthessék szabadidejüket az ide látogatók. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában