Egyezmény

2024.04.18. 16:50

Illegális hulladéklerakók felderítésében segítenek a lovas polgárőrök Nógrádban

Fontos együttműködési megállapodást kötött a napokban a Nógrád Vármegyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége és a Lóska Ménes Sportegyesület Vanyarcon, elsősorban annak érdekében, hogy minél hatékonyabban fellépjenek a jövőben az illegális hulladéklerakó telepek felszámolása érdekében.

Hegedűs Henrik

Az egyezmény megkötésén megjelent Balla Mihály, a nyugat-nógrádi térség Fideszes országgyűlési képviselője is. A honatya üdvözölte az összefogást, mondván ez mérföldkőnek számít Nógrád vármegye életében, hiszen az engedély nélküli szemétlerakók megszüntetésére országos programot szervezett a kormányzat, és ebben szűkebb pátriánk élen jár. Így a nehezen megközelíthető külterületen a lovasok segítségével könnyebben feltérképezhetők lehetnek, kik járnak rossz utakon.

Az egyezmény megkötésénél jelen volt Lóska János (balra), Vass Miklós és Balla Mihály is
Forrás: Beküldött fotó

A házigazda egyesület nevében Lóska János hangsúlyozta: a lovasok sokkal egyszerűbb útvonalakon közelíthetik meg azokat a helyszíneket, ahol esetleg a drónok már felderítették az illegális hulladéklerakókat, és a helyismeretük birtokában pontosabb képet adhatnak a hatóságoknak, valamint az illetékes önkormányzatoknak. Nem mellesleg pedig a négylábú hátasok által az állatvédelemre, illetve a lovasturizmusra is komolyabb hangsúly terelődhet, és minél több fiatal körében népszerűsíthetik a lovaglást és a lógondozást.

Végezetül Vass Miklós, a Nógrád Vármegyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének elnöke arra tért ki, hogy a lovas polgárőrök tevékenységére egyre jelentősebb figyelem irányul, ami a környezetvédelmi nevelést is kifejezetten szolgálja az ifjabb nemzedékek körében. A közös tereplovaglások alkalmával pedig a tilos pontokon lerakott szemét is jóval könnyebben felkutatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában