Ruhagyűjtés

2024.04.16. 13:13

Idén is felesleges textilekkel tölthetik meg a sulizsákot Mátranovákon

Idén is ruhagyűjtési akciót hirdettek a mátranováki általános iskolában. Megszabadulhatnak a már nem használt ruhadaraboktól, segíthetik az újrahasznosítást és a diákokat is támogathatják azok, akik csatlakoznak a kezdeményezéshez.

Gulyás Edina

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Sulizsák Program keretében rendez ruhagyűjtést a Mátranováki Fekete István Általános Iskola diákönkormányzata – írta közösségi oldalán az intézmény.

Mint arról beszámoltak: az otthon már nem használt ruhákat, kiegészítőket, lakástextileket, összepárosított cipőket, táskákat, sálakat, függönyöket és törölközőket gyűjtik az akció keretében. A legfeljebb 50-60 literes, vagy 10 kilogrammos zsákokat április 15. és 23. között várják az iskolában, de azokat a helyi művelődési házban is le lehet adni. Azok az osztályok, akik a legnagyobb mennyiséget gyűjtik össze, jutalmat kapnak. A kezdeményezéshez csatlakozók így nem csak a diákokat támogatják, hanem az újrahasznosítást is elősegíthetik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában