Jegyzet

2024.04.06. 11:14

Gyűjtögetés

Lászlók Judit

A legtöbb ember régi pénzt, bélyeget, érmét, esetleg szalvétát vagy régi eszközöket gyűjt. Gyermekként én például szalvétát és levélpapírt gyűjtöttem. Őszintén szólva, nagyon szerettem és sikerült is ezekből több dobozt felhalmozni. A barátnőimmel mindig cserélgettünk, ha valaki éppen kapott egy újabb csomag szalvétát vagy levélpapírt. Manapság már csak a blokkokat gyűjtögetem. Ugyanis egyrészt a garancia igénybevételéhez még elengedhetetlen, másrészt mindig szeretem utólag megnézni, hogy biztosan megkaptam-e a szükséges kedvezményeket, esetleg a termék ára valóban az volt-e, ami a polcokon fel volt tüntetve. Bár, így visszagondolva nem sok értelme volt a szalvéta és a levélpapír felhalmozásának, ráadásul ma már egy darab sincs meg ezekből. 

Azonban ezek közel sem voltak olyan bizarrak, mint azok, amiket manapság gyűjtögetnek az emberek. Az interneten találkozhatunk olyannal, aki a hírességek haját gyűjti, míg más a csípős szószokat vagy éppen az elektronikai eszközöket. Abban pedig egyszerűen biztos vagyok, hogy ettől vannak még sokkal furcsábbak is. Úgy gondolom, hogyha a gyűjtögetéssel az ember valami igazán értékes gyűjteményt hoz létre, ami a jövő generációjának is hasznos lehet, az egyszerűen elképesztő. Gondoljunk csak a szécsényi Nosztalgia Múzeumra, ahol sok olyan relikviával találkozhatunk, amit a legkisebb generációk már csak intézményi körülmények között ismerhetnek meg. Azonban, amikor valaki olyan haszontalan tárgyakat gyűjt, mint például a nedves törlőkendők, azzal kapcsolatban csak annyi a kérdésem, hogy: miért? 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában