Top10

2024.04.29. 06:49

Fizetésemelés, útépítés, buszbaleset– ezeket olvastátok a legtöbben múlt héten

Összeválogattuk a hét legolvasottabb cikkeit nektek. Íme, ezek voltak az elmúlt 168 óra legfontosabb eseményei Nógrád vármegyében.

Nool.hu

10. Autóbusznak hajtott egy személygépkocsi sofőrje Salgótarjánban, majd lelépett a helyszínről

Autóbusznak ütközött egy személygépkocsi a megyeszékhely Rákóczi útján, a vásártéri buszmegálló közelében hétfő délután.

Összeválogattuk a hét legolvasottabb cikkeit nektek. Íme, ezek voltak az elmúlt 168 óra legfontosabb eseményei Nógrád vármegyében.
Baleset történt még múlt hétfőn a vármegyeszékhelyen
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

9. Hamarosan elkezdődhet a 2-es főút Rétságot elkerülő szakaszának az építése

A 2-es számú főút fejlesztésének a Rétságot elkerülő szakasszal kell megkezdődnie, amihez hamarosan hozzá is látnak – erről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszélt portálunknak múlt heti mátranováki látogatásán.

8. Fizetésemelést kaptak a vezetők, ingatlaneladásokról is döntött a tarjáni közgyűlés

Mintegy harminc téma, kérdés és döntés került a salgótarjáni közgyűlés elé a legutóbbi ülésen. A testület tagjai beszámolót hallgattak meg a salgótarjáni közbiztonsági helyzetről, valamint döntöttek arról, hogy mintegy 800 millió forint bevételt remélve hirdet meg eladásra városi tulajdonú ingatlanokat az önkormányzat vagyonkezelő cége. Megemelték az önkormányzati cégek és intézmények vezetőinek fizetését és pályázatok benyújtását is jóváhagyták a képviselők.

7. Új buszmegállókkal gazdagodott Pásztó

– Elkészültek a 21-es számú főút mellett az új buszmegállók – fogalmazott Farkas Attila polgármester Facebook-oldalán a napokban.

A szlovákok is szeretnének vasútjáratokat hazánkba

Új átkelési lehetőségek jöhetnek létre a magyar-szlovák határszakaszon. A út- és hídkapcsolatok után a vasúti összeköttetés is helyreállhat a két ország között – egyebek mellett erről is tájékoztatta portálunkat Szijjártó Péter külügyminiszter Mátranovákon tett látogatása alkalmával.

4. Szijjártó: Támogatná a kormány Nógrád turisztikai fejlesztését

A térség földrajzi adottságai és történelmi értékei miatt Nógrád egyik sokat emlegetett kitörési pontja lehet a turizmus. A területet érintő, jól összeállított fejlesztési koncepciót a kormány szívesen támogatná – erről Szijjártó Péter beszélt portálunknak múlt heti mátranováki látogatásán.

3. Szűrőprogram indul júliusban az emberek egészségéért a nyugat-nógrádi településeken

Július 1-től elindul a „Nógrád Egészségéért!" című vármegyei szűrőprogram első üteme a Balassagyarmati és a Rétsági járásban – jelentette be dr. Laczkó Tamás, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház megbízott főigazgatója csütörtökön a balassagyarmati városházán tartott sajtótájékoztatón.

2. Szijjártó Péter: a nógrádiak büszkék lehetnek a vármegye gazdasági teljesítményére

Az Alstom Hungary Kft. mátranováki telephelyén zajló, hatmilliárd forintos fejlesztés kapcsán a közelmúltban Nógrádba látogatott Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszterrel készült interjúból a napokban már több részletet is bemutattunk, most pedig a teljes beszélgetést is közöljük.

1. Közparkba hajtott egy autó Salgótarjánban, sziklakertben parkolt

Különleges parkolóhelyet választott magának egy autó sofőrje Salgótarjánban a közelmúltban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában