Útépítés

2024.04.18. 19:22

Hamarosan elkezdődhet a 2-es főút Rétságot elkerülő szakaszának az építése

A 2-es számú főút fejlesztésének a Rétságot elkerülő szakasszal kell megkezdődnie, amihez hamarosan hozzá is látnak – erről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszélt portálunknak múlt heti mátranováki látogatásán.

Gulyás Edina

Szijjártó Péter egy korábbi, portálunknak adott interjújában már kifejtette, hogy a 2-es számú főút esetén egy nagyon fontos észak-déli tranzitútvonalról van szó. A földrajzi körülmények miatt azonban rendkívül bonyolult kivitelezési munkát igényel ez a fejlesztés: komoly kihívás elé állítja azokat, akik ezt a kétsávos utat négysávossá akarják bővíteni.

– Azt gondolom, hogy az említett útépítés talán legfontosabb eleme, hogy Rétságot elkerülje az egyre növekvő forgalom. A 2-es és a 22-es számú út vonatkozásában is zajlanak fejlesztési és tervezési munkálatok – fogalmazott legutóbbi nógrádi látogatása alkalmával Szijjártó Péter. –  A kormányzat számon tartja a Budapestről szinte nyílegyenesen északra mutató közlekedési folyosót. Pontosan tudjuk, hogy az észak-déli közlekedési folyosók közül ez az, ahol még nagyon komoly adósságunk van a gyorsforgalmi úttá történő alakítás tekintetében. A legfontosabb, hogy a munkálatok a Rétság körüli elkerülővel kezdődjenek, aminek hamarosan neki is állunk.

A külügyminiszterrel készült teljes interjú a Nógrád Megyei Hírlap szerdai számában jelent meg, illetve hamarosan online is olvasható lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában