Nool.hu videó

2024.04.18. 19:00

Környezetszennyezés: Becsó Zsolt szerint Huszár Máté már a választások előtt megbukott (videó)

Huszár Máté nem csak alkalmatlan, hanem méltatlan is arra, hogy Salgótarjánt vezesse – jelentette ki Becsó Zsolt országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Gulyás Edina

– Gyurcsány Ferenc jelöltjének, Huszár Máténak gyakorlatilag 25 nap elegendő volt arra, hogy bebizonyítsa: nem csak alkalmatlan, hanem méltatlan is egy város vezetésére – fogalmazott Becsó Zsolt, majd a kérdést szélesebb kontextusba helyezve felidézte, hogy március 20-án meglepő fordulat történt a salgótarjáni közéletben. Félreállították a város népszerű polgármesterét, a baloldal polgármesterjelöltjét, Fekete Zsoltot.

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő sajtótájékoztatót tartott csütörtökön
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Mint mondta: a megváltozott politikai környezetben már teher lehetett Gyurcsányéknak, helyette Huszár Mátét támogatják. Akinek nevéhez csak néhány látványterv, kutyafuttató, illetve fekvőrendőr köthető. A baloldal polgármesterjelöltje a napokban úgy érezte, hogy eljött az a pillanat, amikor erőt demonstrálva nyugodtan vádolhat mindenféle előzetes tájékozódás nélkül helyi céget, feljelentéssel fenyegethet embereket, hatóságokat, magánszemélyeket.

A konkrét ügyet felidézve Becsó Zsolt elmondta: a Greenpeace április 15-én reggel arról számolt be, hogy lakossági jelzések alapján mintát vettek a patakba folyó szennyeződésből, amiben az emberi egészségre veszélyes anyagokat mutattak ki. A szervezet azt írta, hogy a szennyezés az Éltex Kft. telephelyéről származik.

Feketét használták a politikai játszmában

– Fekete Zsolt Facebook-oldalán ezt követően megjelent egy tájékoztatás, amiben már politikailag motivált módon leírták, hogy a Tiborcz István köreihez tartozó Éltex Kft. területén végezték a méréseket, továbbá a NER-t és a kormányt is megemlítették a bejegyzésben. Feltehetőleg ezt a posztot nem Fekete Zsolt írta, csak felhasználták őt a politikai játszmában – ismertette a honatya.

Hozzátette: nem sokkal később Huszár Máté fenyegető, személyeskedő videót posztolt a közösségi oldalán. Hamarosan kiderült azonban, hogy úgy indított támadást egy salgótarjáni telephellyel rendelkező cég ellen, meggyanúsítva azt, hogy előtte nem tartotta fontosnak a személyes tájékozódást. Nem kereste a céget, nem egyeztetett a hatósággal.

Az Éltex Kft. cáfolta Huszár Máté állításait

– Még a cáfolat megérkezése előtt a kormányhivatal főispánjához fordultam, aki rövid időn belül tájékoztatott a helyszíni szemle eredményéről. Arról írt: a helyszínelő kollégák arra a megállapításra jutottak, hogy a szennyezés forrása nem beazonosítható. Az is felmerült, hogy a szennyezés kapcsolatban állhat az egykori Acélárugyár korábbi tevékenységével – húzta alá Becsó Zsolt.

Nem szolgálatra, hanem uralkodásra készülnek

Egy felelős politikus és városvezető számára elsődleges az emberek biztonságának, egészségének a megvédése. A törvények, a jogszabályok betartása mindenki számára kötelezettség, ez alól senkinek sem lehet felmentést adni. Nem lehet az sem kérdés, hogy ezután az önkormányzatnak rendszeresen mérni kell a városon átfutó élővizek szennyeződését és a konkrét eset állásáról folyamatosan tájékoztatást kell adni az embereknek.

– Huszár Máté felelőssége nem megkerülhető. Ilyen súlyú ügyben, a közvélemény tájékoztatása előtt felvilágosítást kell kérni az érintett cégtől és az illetékes hatóságtól. Sajnálatos, hogy Huszár Mátéék nem a várost vezetik, hanem hamisan vádaskodnak. Nem ellenfélnek, hanem ellenségnek tekintik a politikai túloldalon lévő szereplőket. Nem szolgálatra, hanem uralkodásra készülnek – hangsúlyozta Becsó Zsolt. – Huszár Máté nem csak alkalmatlan, hanem méltatlan is egy megyei jogú város vezetésére. Még el sem indult a választáson, de már megbukott.    

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában