Salgótarjáni környezetszennyezés

2024.04.15. 15:04

Becsó Zsolt hivatalos tájékoztatást kért az Éltex-ügyről

Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a főispántól kért hiteles tájékoztatást a Greenpeace salgótarjáni megállapításai kapcsán.

Nool.hu

Mint arról beszámoltunk, a Greenpeace Magyarország weboldalán közölte: méréseik szerint veszélyes anyag került március közepén a Salgó-patak vizébe. A szervezet szerint a szennyezés forrása az egykori acélgyári területen működő Éltex-telephely.

Éltex Kft., Salgótarján
Az Éltex Kft. az egykori acélgyári területen végzi tevékenységét Salgótarjánban.
Forrás: Becsó Zsolt Facebook-oldala

A Greenpeace jelentése hamar bejárta az országos sajtót is, illetve a közelgő választások kapcsán lehetőséget teremtett az igencsak megosztott helyi baloldalnak arra, hogy a felelősséget azonnal a kormányra hárítsa. Míg a szocialista városvezetés inkább politikai haszonszerzésre használja a kialakult helyzetet és hangulatkeltő Facebook-videók elkészítésével foglalatoskodik, addig a kelet-nógrádi térség országgyűlési képviselője hivatalos úton kereste meg az ügyben illetékes Nógrád Vármegyei Kormányhivatal vezetőjét, dr. Szabó Sándor főispánt.

– Április első hetén Kreicsi Bálinttal, a Hajrá, Salgótarján! Egyesület elnökével és Turcsány László önkormányzati képviselővel bejáráson vettünk részt az említett telephelyen, melynek során mi veszélyes anyagokkal, illetve veszélyt jelenthető munkafolyamatokkal nem találkoztunk, csak raktározási tevékenységgel – osztotta meg tapasztalatait Becsó Zsolt. Hozzátette: 

Határozottan azt az álláspontot képviseljük, hogy az emberek biztonsága, egészsége és nyugalma az első!

A Fidesz-KDNP helyi szervezete arról tájékoztatta portálunkat, az országgyűlési képviselő arra kérte a főispánt, hogy – amennyiben valóban folytatnak valamilyen eljárást az Éltex Kft.-vel szemben – annak eredményeit „a felesleges hangulatkeltés elkerülése és a lakosság hiteles tájékoztatásának érdekében” hozzák nyilvánosságra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában