Nemes cél

2024.04.20. 10:15

Együttműködési megállapodás erősíti Nógrádban a katonák és a Vöröskereszt kapcsolatát

Évek óta támogatja egymás tevékenységét a nógrádi zászlóalj és a Magyar Vöröskereszt Nógrád Vármegyei Szervezete. A köztük lévő jó kapcsolatot immár együttműködési megállapodás is erősíti.

Veres Edina

Forrás: Beküldött fotó

Az MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj megalakulásától, azaz már hosszú évek óta jó kapcsolatot ápol a Magyar Vöröskereszt Nógrád Vármegyei Szervezetével. Portálunk rendszeresen beszámol a két szervezet közös megmozdulásairól, amely „akcióknak” köszönhetően a nógrádi alakulat hivatásos és önkéntes tartalékos katonái hozzávetőleg negyedévente válhatnak véradó donorrá.

Ez a nagy múlttal bíró, kiválóan működő kezdeményezés pedig immár hivatalos formát öltött annak az együttműködési megállapodásnak köszönhetően, amelyet Kovács Imre ezredes, az MH 3. Területvédelmi Ezred parancsnoka és Gruber Roland, a Magyar Vöröskereszt Nógrád Vármegyei Szervezetének vezetője hitelesített aláírásával a közelmúltban. Az ezred és a nógrádi szervezet a megállapodás értelmében kölcsönösen vállalták, hogy a jövőben is részt vesznek egymás rendezvényein, segítik azok lebonyolítását, illetve tevékenységükkel támogatják egymás céljainak az elérését.

Az együttműködési megállapodás létjogosultságát az is alátámasztja, hogy a 25. TVZ véradás területén nyújtott helytállását a közelmúltban el is ismerték. Mint arról portálunk is beszámolt: a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat a véradók napja alkalmából központi ünnepséget rendezett, ahol a Véradó Mozgalom Támogatói Oklevéllel díjazták – mások mellett – a nógrádi zászlóaljat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában