Vendéglátás

2024.04.09. 19:55

Harminc éve ízesíti pizzáival Balassagyarmat életét a kitüntetett ínyesmester

Tani Szabolcsnak, a Trattoria Dolce Vita tulajdonosának a város önkormányzata elismerő oklevelet adományozott a balassagyarmati vendéglátásban végzett kitartó és kimagasló munkájának elismeréseként. Harminc éve sütik már a pizzát a lakosságnak.

Lukács Zsófia

Csach Gábor elismerő oklevelt adott át a pizzéria tulajdonosnak, Tani Szabolcsnak

Forrás: Nool.hu

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

A Balassagyarmat Leghűségesebb Ínyesmestere elismerő címet Csach Gábor polgármester adta át minap az étterem tulajdonosának. Mint azt a városvezető ismertette: Tani Szabolcs éppen 30 évvel ezelőtt nyitotta meg Balassagyarmat első pizzeriáját. Azóta a Dolce Vita étterem vezetőjeként ma már ő a legrégebb óta éttermet működtető vendéglátó. Emiatt az önkormányzat a tulajdonost érdemesnek találta az elismerésre, s még egy harmincast kívánt a Thököly utcai csapatnak.

Tani Szabolcs az olaszos konyha és az ottani vendéglátás mediterrán hangulatát csempészte Balassagyarmat szívébe. Húsz esztendőnyi vendéglátói tapasztalat után nyitotta meg 2011-ben éttermét a Thököly utcában, amely azóta már egy rendezvények lebonyolítására alkalmas teremmel is gazdagodott. Hitvallásuk szerint a vendégekkel való megfelelő bánásmód és a minőségi alapanyagokra támaszkodó konyha erős alapot kölcsönöz a vendéglő számára.

–Reméljük az elmúlt évek bebizonyították elképzeléseink létjogosultságát, és biztosították a mediterrán ízvilág helyét Palócország gasztronómiai palettáján – írta bemutatkozójában az étterem tulajdonosa. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában