Szakma

2024.04.13. 11:25

Beírhatja nevét az ország legjobb divatszabói közé a csitári lány

Az ország legjobb három divatszabója közé jutott Koleszár Petra, a Nógrád Vármegyei SZC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola tanulója a Szakma Kiváló Tanulója versenyen.

Lukács Zsófia

Koleszár Petra divatszabóként bizonyít a versenyen

Forrás: Nool.hu

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a szakképesítésekben a nappali oktatásban résztvevő végzős tanulók számára hirdette meg a Szakma Kiváló Tanulója versenyt. Életszerű, gyakorlatorientált feladatokkal mérik össze a versenyzők tudását. A csitári Koleszár Petra divatszabó, női szabó szakma irányon ért el sikereket.

– Iskolánk tanulója, saját részre varrt ruhadarabokkal indult a versenyen: szoknyát, blúzt, kosztümkabátot és nadrágot teljes műszaki dokumentációval kellett bemutatnia, majd a helyszínen egy bomberdzsekit varrt bélelten. Ez alapján döntött úgy a szakmai zsűri, hogy tanulónk az ország legjobb három divatszabója közé jutott és az országos döntőben mutathatja meg tudását, amelyet április 24-25-én rendeznek meg a Hungexpon – tájékoztatta portálunkat a Szondi György Technikum és Szakképző Iskola. A fiatalt Baranyiné Csernyik Csilla és Jancsó Ágnes oktatók készítették fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában