Buli

2024.04.06. 07:35

A Királylány című slágerre is tombolhat majd a bátonyterenyei fesztivál közönsége

Nyárindító Fesztivállal rajtol el a nyár Bátonyterenyén az év legmelegebb évszaka június elsején. Immár az sem titok, hogy ki csap majd bulit az esemény sztárfellépőjeként.

Veres Edina

Beköszöntött a tavasz, így egyre több szabadtéri, vagy épp gasztronómiai fesztivál időpontját hozzák nyilvánosságra szűkebb hazánkban. Így például május 18-án, Kazáron 15. alkalommal mulathatnak a látogatók a XV. Laskafesztivál és Tócsni Partin. Ahogy azt a Nool.hu is megírta már, az évről évre több ezer látogatót megmozdító rendezvényen idén az Ámokfutók, illetve DJ Szatmári mellett Mr. President gondoskodik majd a jó hangulatról.

Bátonyterenyén szintén felfedték már annak a sztárfellépőnek a kilétét, aki június első napján felforrósítja a hangulatot a Nyárindító Fesztiválon.

Az eseménnyel kapcsolatban Maruzs-Molnár Ágnes, a Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője portálunkat arról tájékoztatta, hogy a város idén 35 éves, amely jeles évfordulót színes eseménysorozattal ünnepelik meg. A június 1-ei Nyárindító Fesztivált is annak a keretében szervezik meg.

– Néhány évvel ezelőtt tartottunk már hasonló eseményt. Idén a zenei programok nyitányaként helyi kötődésű amatőr zenekarok kapnak bemutatkozási lehetőséget a színpadon, amelyen ezt követően 20 órától a Hooligans zenekar tagjai robbanthatják fel a hangulatbombát. Így reményeink szerint egy igazi rockos bulin tombolhat majd a közönség a bátonyterenyei Városháza téren – mondta Maruzs-Molnár Ágnes, aki azt is kifejtette: a Hooligans koncertje után – szintén helyi kötődésű – DJ-k pörgetik majd zenéket egy retró diszkó során.

A Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője arra is kitért, hogy a bő fél napos rendezvény során, szeretnének a nyári munkavállalóknak, például diákoknak segítséget nyújtani a munkalehetőségek tájékoztató jellegű feltérképezésében. Ennek megvalósítása érdekében már felvették a kapcsolatot a helyi munkaügyi központtal.

Végül Maruzs-Molnár Ágnes azt is elárulta: a tervek szerint a Nyárindító Fesztiválon debütál majd Bátonyterenye város dala, amelynek szövege és ritmusa a Kormorán együttes „tollából” fakad.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában